Stranica
Home > Ekonomija > “Ako ne povećaju plate – sankcije za poslodavce”

“Ako ne povećaju plate – sankcije za poslodavce”


Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović kaže da su propisane i predviđene određene sankcije za poslodavce koji uvećanje plata eventualno ne bi izvršavali.


Izvor: Nezavisne novine

Foto: Thinkstock

Naime, Narodna skupština Srpske usvojila je u julu, po hitnom postupku, set zakona čije izmene i dopune rezultuju povećanjem plata svih zaposlenih u Srpskoj, navodi Srna, prenose Nezavisne novine.

Cvijanovićeva je rekla da će se kontrola vršiti na više načina, pa i prilikom podnošenja poreske prijave.

“Te će stvari biti vrlo jasne i vidljive, a svi naši radnici, ukoliko uoče bilo kakav nedostatak ili budu izuzeti iz ovog, imaju sagovornika u Vladi i institucijama poput Inspektorata da se preduzmu konkretne aktivnosti na tom planu”, navela je premijer Srpske.

Dodala je da postoji garancija da će biti uvećane plate radnika u realnom sektoru Srpske, jer je prošlog meseca u Narodnoj skupštini usvojen set zakona kojima se to obezbeđuje.

Cvijanovićeva je ocijenila da je Vlada sa poslodavcima postigla dobar sporazum, te da su oni zainteresovani da plate rastu.

“Ovo je nešto što njima omogućava da obezbijede povećanje plata, a da oni nisu na šteti. Dakle, sredstva koja bi uplaćivali u budžet ići će za plate radnika i Vlada će biti apsolutno netolerantna prema bilo kome (poslodavcu) ko izigra jedan ovakav dogovor. Uostalom, to nije samo stvar izigravanja, već on mora da snosi sankcije”, poručila je Cvijanovićeva.Izvorni link

Slični artikli

Top