Stranica
Home > Ekonomija > “BG toranj biće među 10 najvećih na svetu”

“BG toranj biće među 10 najvećih na svetu”


Beograd — Direktor Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) Radojica Rovčanin kaže da će na beogradskom aerodromu biti izgrađen kontrolni toranj do kraja 2019.


Izvor: Tanjug

Foto: Beobuild

Kako je naveo, toranj će biti među 10 najvećih u svetu.

On je rekao da će toranj u Surčinu biti zaštitni znak aerodroma, ali i Beograda i će moći da se vidi sa šire teritorije grada.

“Projekat se radi, biće gotov do maja meseca naredne godine, raspisujemo tender i do kraja 2019. godine ovaj toranj će krasiti naš aerodrom”, rekao je Rovčanin na TV Pink.

Što se tiče ostalih planova SMATSA, on je rekao da je u planu postavljanje radara na Besnoj Kobili i toranj sa rezervnom kontrolom leta u Nišu.

Rovčanin kaže da je SMATSA dobila nagradu Evropske komisije za unapređenje poslovanja, za projekat otvoreno nebo koji je rađen sa Hrvatskom i BiH.

“Avion kada uđe na teritoriju Srbije, Bosne, Hrvatske sam bira rutu i na taj način se smanjuju troškovi”, zaključio je on.

Rovčanin je rekao i da je vazdušni saobraćaj povećan za 6,8 odsto u odnosu na ovaj period prošle godine, kao i da ima stalnu tendenciju rasta.Izvorni link

Slični artikli

Top