Stranica
Home > Ekonomija > Korejci bi u Srbiji da unaprede e-kola, i farme

Korejci bi u Srbiji da unaprede e-kola, i farme


Srbija želi da postane lider u regionu u oblasti zaštite životne sredine, pa nam južnokorejska iskustva i znanja mogu biti od velike koristi, rekao je Trivan.


Izvor: Beta

(Foto: Thinkstock)

Ambasador Južne Koreje u Srbiji Dedjong Ju izjavio je danas, tokom sastanka sa ministrom zaštite životne sredine Goranom Trivanom, da su preduzeća iz te zemlje zainteresovana za ulaganja u oblast reciklaže komunalnog otpada i prerade otpadnih voda.

Kako se navodi u sapštenju Ministarstva, Ju je kazao da je Južna Koreja zainteresovana za saradnju sa Srbijom po pitanju unapređenja korišćenja električnih automobila, uspostavljanja modela pametnih gradova i farmi.

Ministar Trivan rekao je da su za Srbiju najvažnija pitanja prerade otpadnih voda i da tu vidi veliku mogućnost za saradnju i investiranje i pozvao političko-poslovnu delegaciju Južne Koreje da poseti Srbiju.

“Srbija želi da postane lider u regionu u oblasti zaštite životne sredine, pa nam južnokorejska iskustva i znanja mogu biti od velike koristi”, rekao je Trivan.

Ju je ocenio da je odluka o ponovnom uspostavljanju Zelenog fonda u Srbiji suštinski važna za održivo finansiranja zaštite životne sredine kao oblasti od izuzetnog značaja, a Trivan je kazao da su se sa ambasadorom saglasili da koncept zelene ekonomije, na kojem će Ministarstvo raditi, može biti dobar okvir za saradnju dve zemlje.Izvorni link

Slični artikli

Top