Stranica
Home > Ekonomija > Nikad kao sad: Dnevno u kasi i 800.000 RSD

Nikad kao sad: Dnevno u kasi i 800.000 RSD


Beograd — Sa pojavom supermarketa i hipermarketa, na beogradskim pijacama u prethodnoj deceniji, i početkom ove je prodaja prepolovljena.


Izvor: Agrobiznis

Foto:Thinkstock

Kako piše Agrobiznis magazine, taj trend je delimično zaustavljen dolaskom Ivana Soča na čelo gradskih pijaca.

JKP “Gradske pijace”, u periodu od avgusta 2014. godine do jula 2017. godine, izvršile su rekonstrukciju i reoorganizaciju velikog broja pijaca.

Kako je izjavio Ivan Sočo, na velikom broju pijaca su uspeli da postave nove, ili rekonstruisane tezge. Trude se da od pijaca naprave najatraktivnija mesta, gde će ljudi rado da dolaze da kupuju hranu.

Pored kupovine, „JKP Gradske pijace“ se trudi da obezbedi i konzumiranje proizvoda, kako bi potrošači imali priliku da se upoznaju sa proizvodom, a kasnije i da ga kupe.

Današnje gradske pijace, u samo jednom danu, ostvare duplo veći profit, nego u ranijem periodu za čitavu godinu. Promena rukovodstva pijaca nastupila je avgusta 2014. godine i u svom prvom kvartalu, ostvarena je dobit veća od 53 miliona dinara. Trend odličnog poslovanja je nastavljen i dalje, pa je u 2015. godini, ostvaren profit u iznosu od 189 miliona dinara, a u 2016. godini, 223 miliona dinara.

Danas svakodnevno u kasi preduzeća ostaje čisto, ili neto 822 hiljade dinara. Ako se vratimo na podatke, da su pijace za celu 2012. godinu imale iskazanu dobit od 369 hiljada dinara. To je 2,2 puta veći profit dnevno nego ranije za godinu.Izvorni link

Slični artikli

Top