Stranica
Home > Film > Oven Vilson rođendan biografija | Mondo Portal

Oven Vilson rođendan biografija | Mondo Portal


Njegove uloge nam često donose smeh i radost, ali život ovog glumca van ekrana je potpuno druga priča…

Glumac “šaljivdžija” Oven Vilson danas puni 49 godina, a iza sebe već ima niz uspešnih filmova, nominaciju za Oskara, veze sa mnogobrojnim holivudskim lepoticama, dvoje dece, ali i skrivenu, mračnu stranu zbog koje je svojevremeno bio na naslovnim stranama zbog pokušaja samoubistva.

Vilson je rođen 1968. godine u Dalasu, Teksas, a porodica mu je poreklom iz Irske. Nije jedini poznati član porodice, jer su njegova dva rođena brata, Luk i Endrju Vilson, takođe glumci. Krivi nos po kojem ga svi prepoznaju nije imao od rođenja, već je to posledica dve nezgode koje su mu se dogodile – jedna u srednjoj školi, a druga dok je bio na koledžu. Na velika vrata je ušao u svet filma ulogom u “Shanghai Noon” gde je igrao pored Džekija Džena, a film je zaradio skoro 100 miliona dolara širom sveta.

Oven je deo “momačkog čopora” gde su i glumci Vil Farel, Džek Blek, Vins Von, Ben Stiler, Stiv Karel i njegov brat Luk Vilson, a prvi je među njima koji je dobio nominaciju za Oskara za film “The Royal Tenenbaums”.

Zabavljao se sa mnogobrojnim lepoticama među kojima je i pevačica Šeril Krou koja je navodno pesmu “Safe nad Sound” posvetila upravo njihovoj vezi.Izvor: YouTube

Međutim, ljubav koja mu je zamalo došla glave je ona sa poznatom glumicom…

Pre deset godina, 2007. godine, Oven je hospitalizovan nakon što je nađen u lokvi krvi i bez svesti zbog toga što je sebi prerezao vene. U to vreme se pisalo da je bio zavisnik od heroina i kokaina, kao i da je vodio borbu sa depresijom nakon što ga je ostavila tadašnja devojka, glumica Kejt Hadson s kojom se stalno svađao i mirio.

Njih dvoje su se upoznali i zaljubili na snimanju filma “You, Me and Dupree” 2006. godine.Izvor: YouTube

Nakon raskida 2007. i pokušaja samoubistva, Vilson otkazuje sva zakazana pojavljivanja i rad na filmovima. Nakon nedelju dana oporavka u bolnici, vraća se kući gde narednih godinu dana sa njim živi i o njemu brine brat Luk uz pomoć najbližih prijatelja Vesa Andersona i Vudija Harelsona.

I kao da se nije dovoljno “opekao”, 2008. godine Oven i Kejt opet ulaze u vezi i najavljuju i planove za venčanje. Međutim, do toga nikad nije došlo jer su ubrzo ponovo raskinuli i nikad se više nisu vraćali jedno drugom.

Vilsonu veze očigledno nisu jača strana, što dokazuje i kratka veza sa Džejd Djuel sa kojom je ipak “stigao” da 2011. dobije sina po imenu Robert Ford Vilson, dok 2014. stiže iznenađujuća vest da je dobio još jednog sina – Fina, ali ovaj put sa ličnim trenerom Kerolin Lindkvist sa kojom nikada i nije bio u ozbiljnijoj vezi.

Njegovo bogatstvo se procenjuje na oko 40 miliona dolara.

Podsetite se nekih od filmova u kojima je Oven glumio kroz video kompilacije smešnih scena i poštapalica koje glumac često koristi!Izvor: YouTubeIzvor: YouTubeIzvor: YouTubeIzvorni link

Slični artikli

Top