Stranica
Home > Film > Srpski kandidat za Oskara Rekvijem za gospođu J

Srpski kandidat za Oskara Rekvijem za gospođu J


Ostvarenje Bojana Vuletića dobilo najviše glasova Akademije filmske umetnosti i nauke Srbije – da li se slažete?

Film “Rekvijem za gospođu J” Bojana Vuletića naš je kandidat za nagradu Oskar, odlučila je Akademija filmske umetnosti i nauke Srbije.

To je agenciji Tanjug potvrdio Mirko Beoković, generalni sekretar Akademije.

Srpski san o Oskaru

Glasalo je 16 članova Akademije, od toga osam za ovaj film, jedan je glas bio nevažeći, a njih sedmoro glasalo je za ostvarenje “Slepi putnik na brodu ludaka” Gorana Markovića. “Zona Zamfirova” drugi deo Juga Radivojevića nije dobila nijedan glas članova Akademije.

Uloge tumače Mirjana Karanović, Jovana Gavrilović, Danica Nedeljković, Mira Banjac, Boris Isaković, producent je Nenad Dukić, direktorka fotografije Jelena Stanković i reditelj filma Bojan Vuletić.

“Rekvijem za gospođu J.” je film rađen u srpsko-bugarsko-makedonsko-rusko-francuskoj koprodukciji, i prati skromnu sredovečnu ženu i bivšu administrativnu službenicu koja na godišnjicu smrti svog muža planira da se ubije. Iako je to za 5 dana, gospođa J. je odlučila da završi sve svoje privatne i administrativne poslove da bi se ubila onako kako želi i ostavila svoju porodicu obezbeđenu. Ali da bi sve to započela potrebna joj je samo jedna overena potvrda – uverenje o radnom stažu za poslednjih 10 godina. U zemlji koja upravo prolazi kroz tranziciju i sveobuhvatnu reformu administracije, to će biti jako komplikovano. Jer živeti u tranziciji je komplikovano. Umreti je još komplikovanije.

Film dobitnik je četiri nagrade FESTA u selekciji “Srpski film” – za najbolji film, scenario, režiju i najbolju žensku ulogu.

Pogledajte trejler!


Izvor: YouTubeIzvorni link

Slični artikli

Top