Stranica
Home > Film > Star Wars Luk Skajvoker teorija

Star Wars Luk Skajvoker teorija


Ova teorija fana o “Ratovima zvezda” i Lukovoj filozofiji promeniće pogled na sve što je on uradio.


Foto: YouTube/screenshot/Star Wars

  Veliki broj fanova “Ratova zvezda” je i dalje nesrećen i razočaran zbog “Poslednjeg džedaja” i načina na koji je prikazan Luk Skajvoker koji se “predao” i nije potpuno ušao u borbu sa Kajlom Renom već samo kroz “hologramsku” projekciju.

Jedan fan, pisac Džeremi Mekintoš, ima objašnjenje za enigmu oko Skajvokera i reditelj “Epizode VIII” Rijan Džonson ju je podržao!

Dakle, sve počinje od toga što su, po ovoj teoriji, ljudi pogrešno protumačili Lukovu finalnu borbu sa Dartom Vejderom u “Povratku džedaja”.

Mekintoš ističe da mnogi fanovi video Skajvokera kao “velikog ratnika” nakon što je pobedio Vejdera, kao ko je “častan” i “milostiv” jer je poštedeo neprijatelja.

STAR WARS: Luk Skajvoker je PRAVI zlikovac?!

Ono što se zapravo dogodilo u tom momentu, smatra Džeremi, je da je Lukova odluka da se bori sa Vejderom bio momenat slabosti, da se Skajvoker tada “predao besu”.

“Nakon što je nadjačao Vejdera u borbi, Luk shvata svoju veliku grešku, pobediti u ovoj borbi znači izgubiti dušu i dati je Mračnoj strani. Sama borba ga kvari, a shvatajući to, Luk baca svoje oružje.”

Mekintoš onda krivi fanove za nezadovoljstvo koje su osetili zbog načina na koji se završio “Poslednji džedaj” kada se suprotstave Luk i Kajlo Ren, jer su oni sami “pogrešno protumačili Luka kao ‘opakog ratnika'”.

“Lukova priča u originalnoj trilogiji se završava tako što on ne sam odbija da ubije lošeg lika, već odbija da se bori protiv još goreg zlikovca. Zbog ovoga je Lukova projekcija u borbi sa Kajlom u ‘Poslednjem džedaju’ zapravo savršena. To je ultimativni prikaz svega onoga što je Luk naučio”, zaključuje Mekintoš.

Šta vi mislite o ovome?Izvorni link

Slični artikli

Top