Stranica
Home > Hronika > Baštovan: Napadač na Beka ne liči na Zdravkovića | Hronika

Baštovan: Napadač na Beka ne liči na Zdravkovića | Hronika


NA današnjem suđenju optuženima za umešanost u pokušaj ubistva biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine – optuženima Aleksandru Zdravkoviću i Maji Adrovac, sud je saslušao šest svedoka, među kojima i baštovana Milana Markovića, koji je video šta se dogodilo na Senjaku.

Ovaj svedok, koji je u vreme incidenta radio kao baštovan kod porodice Karić, koja je u komšiluku Bekove kuće i danas je, kao i prethodno u istrazi i na suđenju, ponovio da je video napadača koji je pucao na biznismena.


PROČITAJTE JOŠ:
SUĐENjE ZA POKUŠAJ UBISTVA BIZNISMENA Svedok ne zna ko je pucao na Beka

– Da li ta osoba liči na mene po konstituciji? – upitao je optuženi Zdravković svedoka.

– Ne liči – odgovorio je Marković odmah, ni časka se ne dvoumeći i napominjući da nikada nije video Zdravkovića, sve do susreta u tužilaštvu, odnosno na saslušanju, kao i da ne poznaje ni Maju Adrovac.

On je, ipak, do detalja, ispričao šta je video kobne večeri.

– Pre napada, iz dvorišta u kojem sam radio, video sam dva muškarca, kako prolaze ulicom. Jedan je bio visok oko 185 centimetara, tanjih nogu, dok je drugi bio niži i krupnije građe. Učinili su mi se sumnjivim – rekao je svedok.

Marković je sudskom veću ispričao šta se potom dogodilo.

– Čuo sam jedan, pa zatim još jedan pucanj – tvrdi svedok. – Nastao je mali zastoj, pa je usledio treći pucanj, pa opet tišina na tren, a onda i četvrti pucanj. Video sam da je napadač, onaj sa tanjim nogama, pucao desnom rukom iz pištolja dok mu je leva bila slobodna. Jednog trenutka, spala mu je kapuljača sa glave i tada sam video, sa razdaljine od desetak metara, da je kratko ošišan, da ima duži vrat i pravilne uši. Onda je brzo navukao kapuljaču, ponovo prošao pored mene i nestao. Nisam reagovao, da ne bi pucao i u mene.

* Aleksandar Zdravković

Marković je nakon toga pomogao povređenom Beku i njegovom vozaču, a već iste večeri, ispitivan je u policiji, a kasnije i u istrazi i na prethodnim suđenjima o svemu što zna o nemilom incidentu.

Aleksandar Zdravković, koji je optužen kao neposredni izvršilac pokušaja ubistva Beka, negira krivično delo, tvrdeći da nema nikakve veze sa navodima optužnice.


PROČITAJTE JOŠ:
Maja i Aleksandar negirali da su hteli da ubiju Beka

Optužbe za pomaganje u pokušaju ubistva negira i Maja Adrovac, kojoj je ovo ponovljeno suđenje, pošto je posle prvog bila oslobođena optužbi. Naredno suđenje zakazano je za 10. oktobar kada će biti saslušani sudski veštaci.

BIZNISMEN OPET IZOSTAO

MILAN Beko (na slici), koji u ovom postupku ima status oštećenog, i danas je izostao sa suđenja jer je, prema rečima njegovog punomoćnika, advokata Zdenka Tomanovića, bio sprečen da dođe da svedoči. Tačnije, po tvrdnji advokata, Beko nije bio u Srbiji, te tako nije primio ni poziv za zakazani pretres. Ipak, kako je najavio, on će se sigurno pojaviti u sudu 6. novembra, za kada je zakazan nastavak suđenja.Izvorni link

Slični artikli

Top