Stranica
Home > Hronika > Baštovan: Zdravković ne liči na Bekovog napadača | Hronika

Baštovan: Zdravković ne liči na Bekovog napadača | Hronika


BEOGRAD – U nastavku suđenja optuženima za učešće u pokušaju ubistva biznismena Minala Beka u novembru 2014. godine, Aleksandru Zdravkoviću i Maji Adrovac danas je svedočio Milan Marković, očevidac događaja. Marković, koji je u vreme pucnjave radio kao baštovan kod porodice Karić u komšiluku Bekove kuće na Senjaku, rekao je da je video napadača koji je pucao na Beka ali da on ne liči na Zdravkovića, koji je optužen kao neposredni izvršilac napada.

Na Zdravkovićevo pitanje “da li napadač liči na mene i da li odgovara mojoj fizičkoj konstituciji”, svedok je odgovorio odrično. On je pojasnio da je pre napada iz dvorišta u kojem je radio video dve “sumnjive” osobe kako prolaze ulicom – jednog visokog muškarca oko 185 cm sa izduženim vratom i jednog nižeg krupnije građe. U vreme pucnjave Marković je video da je napadač pucao desnom rukom iz pištolja dok mu je leva bila slobodna. Nakon pucnjave, kako je posvedočio, napadaču je spala kapuljača sa glave i na kratko mu je video lice.

PROČITAJTE JOŠ – SUĐENjE ZA POKUŠAJ UBISTVA BIZNISMENA Svedok ne zna ko je pucao na Beka

“Video je i on mene i kada je dolazio i kada je odlazio, ja mu nisam smetao. Nisam reagovao da ne bi pucao i na mene”, rekao je svedok odgovarajući na pitanja suda.

Prethodno je Zdravkovićev zet Aleksandar Bulić iskoristio pravo da ne svedoči protiv bliskog srodnika budući da je oženjen njegovom rođenom sestrom.

Sud je ispitao i tri svedoka koja Zdravkovića znaju od ranije, a zanimao ga je i fizički opis Ivana Adrovca, Majinog supruga koji treba da svedoči u postupku. Na pitanje sudije kada će to biti moguće, Maja Adrovac je rekla da će prema njenim saznanjima biti još oko godinu dana u Ssvajcerskoj gde je pod istragom u pritvoru za druga krivična dela.

Beko, koji u ovom postupku ima status oštećenog, i danas je izostao sa suđenja jer je, prema rečima njegovog punomoćnika Zdenka Tomanovića, bio sprečen da dođe da svedoči, ali će to sigurno učiniti 6. novembra kada je zakazan nastavak suđenja. On je i ranije sašlusavan u istrazi i na prvom suđenju Maji Adrovac, i optužene nije prepoznao kao napadače.

PROČITAJTE JOŠ – Maja i Aleksandar negirali da su hteli da ubiju Beka

Zdravković, koji je optužen kao neposredni izvršilac pokušaja ubistva, u julu je na početku suđenja negirao krivično delo, tvrdeći da nema nikakve veze sa navodima optužnice. Optužbe za pomaganje u pokušaju ubistva tada je negirala i Maja Adrovac, kojoj je ovo ponovljeno suđenje, a posle prvog je bila oslobođena optužbi. Zdravković je u pritvoru od hapšenja u julu prošle godine, dok se Adrovac brani sa slobode. Postupak protiv Zdravkovića i Adrovac zimus je spojen u jedinstveni postupak po nalogu Apelacionog suda u Beogradu koji je u decembru ukinuo oslobađajuću presudu Maji Adrovac.

Zdravkoviću se, optužnicom se na teret stavlja teško ubistvo u pokušaju. On je uhapšen u julu 2016. godine nakon što je ranjen u jednoj gradskoj pucnjavi i od tada je u pritvoru Okružnog zatvora. Prilikom hospitalizacije proveren je njegov DNK na osnovu kojeg je povezan sa pokušajem ubistva biznismena.

PROČITAJTE JOŠ – Suđenje za pokušaj ubistva Beka: Zdravković iznosi odbranu

Tereti se da je sa više nepoznatih osoba pokušao da ubije Beka, kao i da je doveo u pitanje život njegovog vozača Dragana Dragaša, i to tako što pucao u njih kada je vozač usporio kretanje vozila kako bi daljinskim upravljačem otvorio kapiju kuće na Senjaku u kojoj Beko živi sa porodicom. Zdravković je i ranije sumnjičen za teška krivična dela kao pripadnik “zemunskog klana”, ali je optužbi oslobođen.

Beko je ranije na saslušanju u tužilaštvu rekao da bi on mogao da bude napadač koji je pucao na njega, ali je protestvovao što mu tužilaštvo nije omogućilo “prepoznavanje” između više lica, kako bi bio siguran.Izvorni link

Slični artikli

Top