Stranica
Home > Hronika > Kriglom razbio ženi glavu | Hronika

Kriglom razbio ženi glavu | Hronika

BEOGRAĐANIN Miloš K. (53) naneo je teške telesne povrede svojoj supruzi Dragani R. K. (49), kada ju je jutros oko tri sata udario kriglom u glavu u njihovom stanu u Ulici Dušana Vukasovića 66 u Novom Beogradu. Incidentu je najverovatnije prethodila višečasovna svađa supružnika, a povređena je, sa teškim ozledama glave i u veoma lošem stanju, prebačena u Urgentni centar na odeljenje intenzivne nege, gde se lekari bore za njen život. Miloš K. je iste noći uhapšen.

– Pacijentkinja je dobila teške povrede glave, a zbog izuzetno teškog stanja u kojem se nalazi odmah je prebačena na odeljenje reanimacije. Posle urađene dijagnostike zbrinuta je na intenzivnoj nezi, ali njeno stanje i dalje nije stabilno – rekli su nam iz Urgentnog centra.

Pročitajte još: TRAGEDIJA U ŽARKOVU: Poginuo kada mu je brusilica probušila glavu

Na osamnaestom spratu zgrade u Novom Beogradu ekipa “Novosti” danas je naišla na zapečaćena vrata stana u kojem je ovaj bračni par živeo. Komšija koji stanuje na spratu ispod nam je rekao da je ovo prvi incident između ovo dvoje supružnika, koji, prema njegovim rečima, nemaju decu.

NAPAD U PROKUPLjU ZBOG sumnje da je počinio nasilje u porodici, prokupačka policija uhapsila je N. Lj. (36) iz ovog grada. Kako se navodi u policijskom saopštenju, N. Lj. je u porodičnoj kući fizički napao suprugu i pretio joj. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu sproveden osnovnom javnom tužiocu, a sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana. D. Z.

– Čuo sam neku vrisku i lomljavu oko tri sata ujutro, to me i probudilo. Nisam ni znao da je toliko naudio svojoj ženi. Nisam se družio sa njima, mada dosad nije bilo nikakvih problema. Javljali smo se jedni drugima u liftu. Miloš je voleo da popije, ali se nikad nije iživljavao nad ženom niti pravio neke incidente – kaže komšija.

Neki mediji su javili da je uhapšeni Miloš K. nedavno otpušten sa VMA, gde se, navodno, na odeljenju toksikologije lečio od alkoholizma.

Do zaključenja ovog broja, lekari Urgentnog centra su se borili za život nesrećne žene.

Pročitajte još: Zabrana prilaska za 1.200 nasilnika

VAN KUĆE ČAK 2.190 NASILNIKA

OD 1. juna ove godine, od kada se primenjuje Zakon o sprečavanju nasilja u porodici, izrečene su 6.643 hitne mere, od čega 2.190 privremenih udaljenja počinilaca iz stana i 4.468 zabrana učiniocu da kontaktira s žrtvom i prilazi joj. Ove brojke pokazuju da se Zakon, ali i svi ostali mehanizmi koji stoje na raspolaganju državnim institucijama, dosledno primenjuju i da daju efekte, zaključeno je juče na prvom sastanku Radne grupe za borbu protiv nasilja u porodici, koju je formirao MUP Srbije, na inicijativu ministra Nebojše Stefanovića.

Državni sekretar Biljana Popović Ivković istakla je da je jedan od najvažnijih ciljeva ove radne grupe da se se ohrabre žrtve da prijave nasilje.

– Ne smemo dozvoliti da žrtva ikada bude i ostane sama i moramo učiniti sve da sprečimo da dođe do tragičnog događaja – poručila je Popović Ivković.

Z. U.Izvorni link

Slični artikli

Odgovori

Top