Stranica
Home > Hronika > Na Horgošu zaplenjeni satovi vredni preko 55.000 evra | Hronika

Na Horgošu zaplenjeni satovi vredni preko 55.000 evra | HronikaTanjug |

10. januar 2018. 09:57 |

Komentara: 0

Carinici su na graničnom prelazu Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja tri skupocena ručna časovnika poznatih robnih marki, čija je vrednost procenjena na 55.500 evra, saopštila je u sredu Uprava carina

Carinici su na graničnom prelazu Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja tri skupocena ručna časovnika poznatih robnih marki, čija je vrednost procenjena na 55.500 evra, saopštila je u sredu Uprava carina.

Satove je u utorak pokušao da prokrijumčari 27.godišnji albanski državljanin, koji je na ulaznu carinsku kontrolu stigao oko 16.45 časova, vozeći automobil “BMW” austrijskih registarskih oznaka.

On je carinicima rekao da nema ništa da prijavi za kontrolu.

Pročitajte još – Sat iz 1921. među zaplenjenim nakitom na Horgošu

Ipak je usledio detaljan pregled i tom prilikom je najpre u jednom od kofera pronađen ručni sat „Rolex Day-Date“, vredan 24.500 evra.

U drugom koferu pronađen je još jedan muški ručni časovnik „Audemars Piguet Royal Oak“, čija je vrednost 7.500 evra i prazna kutija sa garantnim listom i fakturom za ručni sat „Rolex Oyster Yaćtmaster“. Sat koji je nedostajao u pronađenoj kutiji otkriven je ličnim pretresom na levoj ruci putnika.

Kako ukupna procenjena vrednost skupocenih satova prelazi trećinu vrednosti automobila, i on je privremeno zadržan, čime se ovaj prekršaj uvećava na 63.000 evra, navedeno je u saopštenju.

Foto: Uprava carinaIzvorni link

Slični artikli

Odgovori

Top