Stranica
Home > Hronika > NASTAVAK SUĐENjA ZA UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA: Delibašić gađao Vojnovića olovkom | Hronika

NASTAVAK SUĐENjA ZA UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA: Delibašić gađao Vojnovića olovkom | Hronika

NASTAVAK suđenja za ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, aprila 2013. u Beogradu i Miloša Vidakovića tri meseca kasnije u Budvi, nastavljeno je danas pred Specijalnim sudom uz razmenu teških reči između optuženih Miloša Delibašića i Miloša Vojnovića. Na početku pretresa njih dvojica su se dovikivali spominjući jedan drugom sestru, da bi u jednom trenutku Delibašić gađao Vojnovića najverovatnije olovkom.

Delibašić je posle toga udaljen iz sudnice na desetak minuta, uz upozorenje da mora pristojno da se ponaša. Delibašić je potom tražio da se svi spisi iz Crne Gore prevedu na srpski jezik i ćirilicu. Nastavio je potom da ispituje Vojnovića, ističući da se njegova priča ne poklapa sa onim što pokazuju kamere.

Vojnović je opisivao kako su provodili vreme na moru pre ubistva Vidakovića, navodeći da su išli skoro svakog dana na more.

– Kupili smo motor, išli smo na klopu kod Šaranovića, svaki dan smo vežbali i čekali smo gađanje – rekao je Vojnović.

Pročitajte još: UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA: “Hekler” na veštačenju

Prema tvrdnjama Tužilaštva, pokojni Slobodan Šaranović i Miloš Delibašić organizovali su kriminalnu grupu, a motiv ubistva mlađeg Bojovića bilo je ubistvo Šaranovićevog brata. Kao neposredni izvršilac ove likvidacije označen je Saša Cvetanović, a za ubistvo Vidakovića optužen je Vojnović. Ratko Koljenšić je, kako Tužilaštvo tvrdi, bio zadužen za logističku pripremu ubistva Bojovića.Izvorni link

Slični artikli

Odgovori

Top