Stranica
Home > Hronika > Policajac stabilno, van životne opasnosti, napadač uhapšen | Hronika

Policajac stabilno, van životne opasnosti, napadač uhapšen | Hronika


Policajac koji je sinoć povređen iz vatrenog opružja u Novom Pazaru zadobio je teške telesne povrede, operisan je na Vojnomedicinskoj akademiji i trenutno je stabilan i nije životno ugrožen.


Povređenog policajca je danas na VMA obišao direktor policije Vladimir Rebić koji je rekao da očekuje njegov brz oporavak, ali i maksimalne kazne za one koji napadnu policajce, saopštio je MUP.

Zastupnik načelnika VMA profesor dr Miroslav Vukosavljević je rekao da je primljeni pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova zadobio teške telesne povrede.

Pročitajte još: RANjEN POLICAJAC U NOVOM PAZARU: Helikopterom stigla kriminalistička policija; Povređeni pripadnik MUP-a na putu za Beograd

„Policijski službenik trenutno je stabilan i nije životno ugrožen” rekao je Vukosavljevicjh i dodao da će VMA učiniti sve da njegov oporavak bude brz i efikasan i da se uskoro vrati na svoju dužnost.

Policajac Dragan Čekanović koji je sinoć ranjen iz vatrenog oružja obavljajući redovne policijske poslove operisan je na VMA i pružena mu je najbolja medicinska nega, rekao je Rebić.

Direktor je podsetio da su brzom intervencijom policije osumnjičeni i njegova tri pomagača uhapšeni i privedeni nadležnom tužiocu, saopštio je MUP.

Pročitajte još: INCIDENT U KOSOVSKOJ MITROVICI: Izboden mladić srpske nacionalnosti!

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova obavljajući redovne poslove i zadatke neretko rizikuju sopstvene živote kako bi zaštitili građane Republike Srbije. U 2015. godini u Republici Srbiji u 1.580 slučajeva došlo je do napada na policijske službenike, dok je u 2016. godini taj broj smanjen za 500“, rekao je Rebić i dodao da je i pored smanjenja taj broj i dalje veliki.

Rebić je istakao da Ministarstvo unutrašnjih poslova najoštrije osuđuje napad na policajca Čekanovića, ali i sve napade na policijske službenike i očekuje maksimalne kazne za počinioce ovih krivičnih dela.

Pročitajte još: BIA sprečila napade džihadiste samotnjaka

Prema njegovim rečima, Ministarstvo unutrašnjih poslova čini sve da poboljša materijalni status policijskih službenika i opremi ih u cilju zaštite njihovih života.

Direktor Rebić zahvalio se Vojnomedicinskoj akademiji na pruženoj pomoći i svim zaposlenima u toj zdravstvenoj ustanovi koji su uvek spremni da pripadnicima policije pruže adekvatnu medicinsku zaštitu.Izvorni link

Slični artikli

Top