Stranica
Home > Hronika > Proterano 13 hrvatskih huligana | Hronika

Proterano 13 hrvatskih huligana | Hronika

N. B. |

09. avgust 2018. 10:22 > 21:44 |

Uhapšeni članovi navijačke grupe “Torcida” sklopili sporazume o priznanju krivice. Zabranjeno im je da u naredne tri godine ulaze na teritoriju Srbije

SVIH 13 navijača splitskog Hajduka, huligana “Torcide”, koji su uhapšeni prošlog petka zbog krađe i divljanja na benzinskoj pumpi u Vrčinu, 2. avgusta osuđeni su pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu na uslovne kazne na osnovu sporazuma o priznanju krivice koje su zaključili sa Drugim tužilaštvom. Pre dva dana sporazum su napravila njih šestorica i oni su odmah proterani iz Srbije, dok su preostali to uradili u četvrtak i tokom dana su prebačeni u Hrvatsku u pratnji policije.

Na kazne od šest meseci zatvora, uslovno na dve godine zbog krivičnog dela teška krađa osuđeni su Ante Šarić, Toni Madunić, Rino Blagić, Mateo Krželj, Perica Dulja, Saša Malenović, Stipe Lekić, Teo Ojdanić, David Mustapić, Ante Dudrov, Davor Guša, Jure Nikolić i Domagoj Despotović. Pored toga, zabranjeno im je da u naredne tri godine ulaze na teritoriju Srbije.

Pročitajte još: Službenici hrvatske ambasade posetili navijače Torcide u zatvoru

Ovih 13 huligana privedeno je sa još 19 navijača prilikom povratka iz Bugarske, gde su išli na utakmicu. Prethodno su pri odlasku u Sofiju, prolazeći kroz Srbiju, opljačkali benzinsku stanicu “Mol” i ispisali ustaške grafite. Naša policija ih je sačekala kad su se vraćali u Hrvatsku. Prilikom pretresa skoro 400 navijača pronađena je veća količina drvenih i metalnih palica, nekoliko sekira i baklji, kao i manja količina narkotika.

Od ove grupe izdvojeno je njih 32, za koje se utvrdilo da su učestvovali u pljački pumpe, ali i u pisanju grafita. Pred prekršajnim sudom u Nišu četvorica, kod kojih je pronađeno hladno oružje, kažnjena su sa po 20.000 dinara. Preostalih 28 je upućeno za Beograd. Nakon saslušanja u Policijskoj stanici Grocka, sprovedeni su kod sudije za prekršaje, koji je 14 navijača osudio na po 15 dana zatvora i oni su odmah sprovedeni na izvršenje kazne u zatvor u Padinskoj skeli. Jedan od privedenih je maloletan, zbog čega se protiv njega nije vodio postupak, dok je preostalih 13 završilo u pritvoru nakon što je protiv njih pokrenut krivični postupak pred Drugim tužilaštvom.

Pročitajte još: POGLEDAJTE – Privedeno 28 navijača “Torcide” koji su demolirali pumpu u Vrčinu (FOTO/VIDEO)

ODBILI POMOĆ

HULIGANE “Torcide” pre dva dana, dok su još bili u Centralnom zatvoru u Beogradu, obišli su predstavnici hrvatske ambasade, koji su nakon posete saopštili da se ovi dobro osećaju, kao i da ne traže konzularnu pomoć. Nisu tražili ni da ambasada kontaktira posebno sa članovima njihovih porodica.Izvorni link

Slični artikli

Top