Stranica
Home > Hronika > Pucao u vlasnika lokala, ubio ga policajac | Hronika

Pucao u vlasnika lokala, ubio ga policajac | Hronika


POSLE svađe u kafani “Akustik” na Dorćolu, u noći između subote i nedelje, Luku Miškovića (27) ubio je policajac, nakon što je ovaj pretio i pucao u okupljene i ranio vlasnika lokala Jakšu Šćekića (33). Mišković je preminuo na licu mesta, a Šćekić je prebačen u Urgentni centar.

Dramatične scene na Dorćolu u Ulici cara Dušana 13 odigrale su se oko dva sata posle ponoći. Prema rečima očevidaca, Mišković je bio u kafani sa još jednim muškarcem i devojkom. Navodno je bio pijan i vrlo neprijatan prema zaposlenima, pa ga je obezbeđenje udaljilo iz lokala.

– Nastavio je da preti, ali je otišao, da li do stana ili automobila, ne znam – priča jedan od ljudi koje smo zatekli kod kafane.

– On se ubrzo vratio, sa dva pištolja, čini mi se. Mi smo zvali policiju koja je odmah rekla da će poslati patrolu. Taj dečko je počeo da puca po nama, a mi smo bežali da sačuvamo glavu. Policija se u međuvremenu pojavila, ali on je i pred njima pucao. Zaustavio ga je inspektor koji ga je upucao. Jakšu je ranio u rame, i on je sada, hvala bogu, dobro.

Prema prvoj verziji događaja, Miškovića je upucao policajac koji je stigao sa patrolom. Međutim, kako nezvanično saznajemo, reagovao je inspektor u civilu koji je te večeri, navodno, bio gost u kafani. Nakon što je ranio Šćekića ispred ulaza u objekat, Mišković je upucan i tako povređen pokušao je da pobegne.

Jutro posle ubistva, tragovi krvi su još bili sveži i odali su put kojim je povređeni krenuo. Ranjeni Luka Mišković zaustavio se tridesetak metara od kafane i pao ispred ulaza u zgradu na broju 11. Jedan od stanara iz te ulice kaže da su on i njegova supruga videli kada je mladić izgubio svest kod svojih kola.

– Čuli smo verovatno viku policije – “baci pištolj, baci pištolj” – priseća se Ostoja Crnogorac. – Mi smo ukupno čuli tri pucnja, posle čega smo pogledali kroz prozor. Taj mladić je trčao niz šine i onda se naslonio rukama na automobil, koji je policija posle uviđaja odnela. Naslonio se i u sledećem trenutku je pao na leđa. Nekako je pao tako da mu je glava bila ispod automobila, a jedna noga na šinama. Videla mu se jedna rana na stomaku, a druga na grudima. Pištolj je ležao pored njega.

Crnogorac je opisao ubijenog kao mladića riđe brade, koji ima između 25 i 30 godina. Prema nezvaničnim informacijama, Mišković je odranije poznat policiji.

Ekipa Hitne pomoći dobila je poziv u 2.11.

– Naša ekipa je izašla u Cara Dušana kod broja 13 i zatekla je mušku osobu povređenu iz vatrenog oružja, staru oko 30 godina – za “Novosti” je potvrdila Nada Macura, portparol Hitne pomoći. – Mogli su samo da konstatuju smrt. Druga muška osoba, takođe stara oko trideset godina zadobila je ortopedsku povredu, prostrelnu ranu ramena i prevezena je u Urgentni centar.

USMRĆEN PRILIKOM HAPŠENjA

IZ Biroa za saradnju sa medijima MUP kažu da policija ispituje sve okolnosti i činjenice ovog događaja.

– Pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, jutros ispred konobe “Akustik”, u Ulici cara Dušana, prilikom hapšenja, lišio je života osumnjičenog L. M. (27) koji je prethodno pucao u policajce i vlasnika restorana – saoštili su iz MUP. – Tom prilikom, ranjen je vlasnik restorana J. Š. (33).

RANjENI STABILNO

U MEĐUVREMENU, iz Urgentnog centra potvrdili su da se ranjeni Jakša Šćekić oporavlja.

– On je primljen na Kliniku za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju i stabilnog je opšteg stanja – kažu iz UC.Izvorni link

Slični artikli

Top