Stranica
Home > Hronika > Sekretari Crvenog krsta na Kosmetu pušteni na slobodu | Hronika

Sekretari Crvenog krsta na Kosmetu pušteni na slobodu | Hronika

Sekretari Crvenog krsta iz opština Peć, Gračanica i Dragaš – Momo Dašić, Sveta Živić i Zećir Zurapi – pušteni su na slobodu nakon što su noćas privedeni u akciji specijalnih jedinica kosovske policije, javio je RTS.

Kako se navodi, Živić, kao i sekretari Crvenog krsta u Novom Brdu – Dragan Stojanović, u Vitini – Tomislav Rakić i Obliću – Zoran Vasić, treba danas da se jave pliciji na informativni razgovor.

Policija je u Gračanici i Dragašu oduzela pečate Crvenog krsta i, u kućama privedenih, zaplenila dokumenta o socijalno ugroženim porodicama.

Pripadnici ROSU su tokom večeri bili i u prostorijama koordinatora Crvenog krsta za Kosovo i Metohiju u severnom delu Kosovske Mitrovice. Takođe su upali i u zgradu opštine Obilić, u selu Plemetina, odakle su izneli dokumentaciju.

Pročitajte još: Priveden sekretar Crvenog krsta u Gračanici

Iz kosovske policije nema objašnjenja akcije u više srpskih sredina na Kosovu.

Albanski mediji prenose da je u opsežnoj policijskoj operaciji nekoliko ljudi uhapšeno, navodno zbog špijunaže. Anonimni izvori iz kosovske policije, kako prenosi “Kosovo pres”, navode da je u ovoj akciji pronađen materijal koji ukazuje na ilegalno prikupljanje ličnih podataka na Kosovu.Izvorni link

Slični artikli

Odgovori

Top