Stranica
Home > Hronika > SLUČAJ “HAVANA”: Optuženima ukinut pritvor | Hronika

SLUČAJ “HAVANA”: Optuženima ukinut pritvor | Hronika


Tanjug |

13. decembar 2017. 20:23 |

Komentara: 0

Viši sud u Beogradu ukinuo je pritvor vlasniku kluba “Havana” Vladimiru Popoviću zvanom Pop (42) i još dvojici okrivljenih za iznudu i teške telesne povrede i odredio im kućni pritvor uz elektronski nadzor

Viši sud u Beogradu ukinuo je pritvor vlasniku kluba “Havana” Vladimiru Popoviću zvanom Pop (42) i još dvojici okrivljenih za iznudu i teške telesne povrede i odredio im kućni pritvor uz elektronski nadzor (nanogicu).


Tanjugu je u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde potvrđeno da su juče pušteni uz Centralnog zatvora, u kojem su bili 11 meseci, te da će na dalje biti u kućnom pritvoru.

Pored Popovića, pritvor je ukinut pripadniku žandarmetije Vojislavu Kostiću (36) i Daliboru Đoriću (35).

Ova mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadozr se izriče pod pretnjom vraćanja u pritvor ukoliko okrivljeni ne ispoštuju zabranu.

Oni su bili uhapšeni u januaru ove godine zbog sumnje da su izvršili iznudu od Miloša Rilaka i njegovog poslovnog partnera Zorana Pavlovića.

Popović, Kostić i Đorić terete se za pokušaj iznude od 110.000 evra, stana, drugih nepokretnosti i automobila od dvojice oštećenih.

Sumnja se da su 29. decembra 2016. godine u Popovićevom klubu “Havana” u cilj iznude novca, prebili jednog od oštećenih, koji nije hteo da prizna da im duguje 110.000 evra.

Policija je prilikom hapšenja kod osumnjičenih pronašla mobilne telefone, za sumnja da su korišćeni za dogovaranje oko izvršenja krivičnih dela.

Takođe, kod Đorića je pronađeno više od 250.000 evra i oko 2,2 miliona dinara za koje policija sumnja da su pribavljeni iznudama.

Prilikom pretresa Kostićeve porodične kuće, policija je kod njegovog brata pronašla pištolj marke “CZ”, 40 komada municije razlicitog kalibra, i oko pet grama opojne droge marihuane.

Protiv njega je policija podnela krivičnu prijavu u redovnom postupku za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Mediji su preneli da se Popović dovodi u vezu sa škaljarskim kriminalnim klanom iz Crne Gore i svrstavaju ga u saradnike Luke Bojovića koji u Španiji izdržava zatvorsku kaznu od 18 godina.Izvorni link

Slični artikli

Top