Stranica
Home > Hronika > TOK-u privedeni srpski dileri marihuane u Češkoj | Hronika

TOK-u privedeni srpski dileri marihuane u Češkoj | Hronika

Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) pokrenulo je danas istragu protiv kriminalne grupe koja se sumnjiči da se u Srbiji i Češkoj bavila proizvodnjom i distribucijom marihuane na evropskom tržištu i tako stečenim novcem kupovala nepokretnosti i putnička vozila u Srbiji.

U saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal se precizira da su u saradnji tog tužilaštva, češkog tužilaštva i policije kao i srpskog Ministarstva unutrašnjih poslova i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala juče privedeni Obren Markešević iz Čačka, Zoran Božović iz Valjeva i Milan Kenjić iz Valjeva.

Pročitajte još: VELIKA AKCIJA SRPSKE I ČEŠKE POLICIJE: Lisice desetorici

Krivičnom prijavom pored ove trojice obuhvaćeno je još sedmoro osumnjičenih koji su uhapšeni na teritoriji Republike Češke, dodaje se u saopštenju i precizira da je tužilac za organizovani kriminal doneo naredbu o sprovođenju istrage u odnosu na sve osumnjičene.

Oni se terete da su se od početka 2016. do 12. septembra 2017. godine na teritoriji Srbije i Češke bavili proizvodnjom i distribucijom marihuane na evropskom tržištu i tako stečenim novcem kupovali nepokretnosti i putnička vozila u Srbiji.

Pročitajte još: Zaplenjeno više od 21 kilograma marihuane, otkrivena laboratorija

Na teret im se stavljaju krivična dela: udruživanje radi vršenja krivičnih, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i pranje novca.

Prvedena lica danas će biti saslušana u Tužilaštvu za organizovani kriminal, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još: POTERA NA JADRANU: Zaplenjene dve tone marihuane, uhapšena dvojica AlbanacaIzvorni link

Slični artikli

Odgovori

Top