Stranica
Home > Hronika > Tragedija posle svadbenog veselja | Hronika

Tragedija posle svadbenog veselja | Hronika


SVADBENO veselje u jednom restoranu u Temerinu, u noći između subote i nedelje, imalo je tragičan epilog. U teškoj saobraćajnoj nesreći na izlazu iz ovog bačkog mesta prema Bačkom Gradištu, vraćajući se s tog veselja, u sudaru “mazde” zrenjaninskih registarskih oznaka i “pežoa” sa novosadskim tablicama poginuli su Marinjel Vukovan (49), iz Toraka kod Žitišta, vozač prvog automobila, i Marina Petkuc (20), iz Zrenjanina, inače student novosadskog Poljoprivrednog fakulteta, koja je bila putnik u drugom vozilu.

Sada pokojni Vukovan je bio među zvanicama kao mladin ujak, dok je nesrećna dvadesetogodišnjakinja bila najboljoj drugarici kuma na venčanju.

Još šest osoba je zadobilo teže i lakše povrede, a među njima je troje maloletnika, koji se nalzze u dečjoj bolnici u Novom Sadu. Svima njima su prvu pomoć pružile hitne medicinske službe iz Temerina i Bečeja, posle čega su prevezeni u Novi Sad.

Posle ukazane pomoći u Urgentnom centru, na kućno lečenje je pušten Davor Vesić (23), iz Nadalja kod Srbobrana, koji je bio mladoženjin kum na venčanju. On je bio za volanom “pežoa”, a među njegovim saputnicima su bile i kuma Marina, kao i mlada Klementina Virag (20), iz Nadalja, koja je posle ukazane pomoći u Urgentnom centru puštena na kućno lečenje.

Mlada je sedela na mestu suvozača, dok je Marina bila iza vozača. Sa njima u vozilu su bili Klementinini maloletni brat i sestra.

Putnik u “mazdi” sedamnaestogodišnji sin Marinjela Vukovana J. V. je povređen, kao i Kristijan Virag (18), mladin brat. On se, kako nam je rečeno u Kliničkom centru Vojvodine, nalazi u jedinici intenzivne nege i njegovo stanje je teško, te je pod stalnim nadzorom lekara.

Po dosadašnjim saznanjima iz policije, “mazda” je desnim delom udarila u levu stranu “pežoa” ispred sebe, te su vozači, kako se pretpostavlja, izgubili kontrolu nad vozilima, sleteli s puta udesno i nekoliko puta se prevrnuli.

Još vidno uzrujan i potresen strašnom nesrećom, vozač “pežoa” i kum na svadbi kaže da je prizor isprevrtanih vozila pored puta bio zastrašujući i da su mu te slike još pred očima.

– Kada smo kretali iz tog restorana, Marinjel, kog sam te večeri upoznao, rekao mi je da vozim ispred njega i da će me on pratiti – prepričava nam Davor Vesić trenutke pre nesreće. – Na putu je dva puta pokušavao da me obiđe, ali se vraćao, a onda nas je treći put otpozadi udario. Uleteo sam u kanal pored puta, prevrtali smo se pedesetak metara. Sve se dogodilo bukvalno u sekundi, samo je puklo.

POVREĐENI MALOLETNICI STABILNO U DEČJOJ bolnici u Novom Sadu, zadržani su D.V. (17), on je, kako nam je rečeno u ovoj zdravstvenoj ustanovi zadobio povredu slezine i kontuziju pluća. Drugi maloletnik J.V. (16) ima povredu glave i razderotine. Obojici je stanje stabilno. (Lj. P.)

Svuda oko njega, prema Vesićevoj priči, čule su se cika i vriska. Bukvalno je iščupao sedište, a kada je izašao napolje, video je da je Marina ispala iz kola prilikom prevrtanja. Pri povratku sa svadbe, mladoženja David se nalazio u drugim kolima.

KUMINA PORODICA ZANEMELA

PORODICA Marine Petkuc je zanemela od bola i tuge. Za njenu pogibiju su, kažu, saznali u nedelju oko 8.30.

– Ona je bila najveselija osoba koju sam poznavao, uvek je bila nasmejana – glasom punim bola kaže Mirko Stjepanović, zet tragično nastradale devojke. – Ona i Klementina su bile najbolje drugarice još od srednje Poljoprivredne škole u Futogu, koju su obe pohađale, pa je bilo logično da joj kumuje na venčanju. Marinina sestra i ja smo takođe bili pozvani na tu svadbu, ali zbog obaveza nismo mogli da prisustvujemo.

Nesrećna devojka će, kako kažu rođaci, danas u 15 časova biti sahranjena na groblju u Toraku.

TUGA U PORODICI VUKOVAN

RODBINA i prijatelji okupili su se u kući žalosti kod Vukovanovih. Neki su otišli u Novi Sad da vide kako je povređeni Marinjelov sin. Komšije kažu da su u nedelju ujutro čule za strašnu nesreću.

– Znali smo da su išli na neku svadbu u neko mesto kod Novog Sada. On je bio mladin rođak, ujak – kaže jedan od komšija. – Mnogo nam je teško zbog nesreće koja ih je zadesila.Izvorni link

Slični artikli

Odgovori

Top