Stranica
Home > Hronika > Tužilaštvo nije tražilo pritvor za pukovnika, braniće se sa slobode | Hronika

Tužilaštvo nije tražilo pritvor za pukovnika, braniće se sa slobode | Hronika

Tanjug |

12. januar 2018. 11:16 > 11:58 |

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, nakon saslušanja pukovnika Vojske Srbije V.S, nije tražilo od suda da mu odredi pritvor, tako da će se on u daljem toku postupka braniti sa slobode

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, nakon saslušanja pukovnika Vojske Srbije V.S, nije tražilo od suda da mu odredi pritvor, tako da će se on u daljem toku postupka braniti sa slobode.

Tužilaštvo je predložilo sudu da mu izrekne meru zabrane komunikacije i sastajanja sa svedocima, rekla je Tanjugu portparol tužilaštva Aleksandra Đenadić.

Osumnjičeni pukovnik je prethodno saslušan u tužilaštvu povodom sumnji da je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem.

Pročitajte još – Pukovnik “pao” zbog korupcije

Odluku o predloženoj meri zabrane u narednim satima doneće sudija za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu.

V.S. je uhapšen nakon višemesečne akcije Vojne policije, Vojnobezbednosne agencije Ministarstva odbrane i Ministarstva unutrašnjih poslova, tokom koje je saslušano više lica zbog osnovane sumnje da su izvršila krivična dela trgovina uticajem i zloupotreba službenog položaja, saopšteno je u četvrtak iz Ministarstva odbrane.

Akcija je izvršena po nalozima nadležnih tužilaštva u Beogradu i Novom Sadu.Izvorni link

Slični artikli

Odgovori

Top