Stranica
Home > Hronika > UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA: “Hekler” na veštačenju | Hronika

UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA: “Hekler” na veštačenju | Hronika

FORENZIČARI iz Danilovgrada, prema nezvaničnim saznanjima “Novosti”, pokušaće da utvrde da li je Nikola Bojović, brat Luke Bojovića ubijen iz “heklera” koji je u nedelju uveče pronađen pretresom automobila kojim je upravljao Nikšićanin Ratko Koljenšić (40). On je optužen da je organizator zločina počinjenog u Beogradu krajem aprila 2013. godine i nedavno je ponudio sporazum o priznanju krivice.

Naš sagovornik blizak istrazi objašnjava da postoji mogućnost da rezultati ovog veštačenja budu gotovi za dvadesetak dana. Ipak, to zavisi od njihovih kolega iz Srbije.

– Materijalni dokazi koji su prikupljeni nakon ubistva mlađeg Bojovića su u Beogradu, zbog čega je neophodno stupiti u kontakt sa srpskim istražiteljima kako bi dokaze dostavili crnogorskim forenzičarima – objasnio je naš izvor. – Tako bi rezultati veštačenja bili validni.

Pročitajte još: Ratko Koljenšić priznao: Učestvovao sam u ubistvu Bojovića

U međuvremenu, crnogorski stručnjaci proveravaju da li je možda iz oružja koje je pronađeno u “škodi”, tačnije iz automata i pištolja “glok”, počinjeno neko drugo ubistvo ili pokušaj ubistva na teritoriji Crne Gore.

Pored Koljenšića, nikšićka policija uhapsila je Podgoričane Neša Ajković (26) i Dragana Maraša (34), koji su sa njim bili u automobilu. Oni su, prema policijskim podacima, bezbednosno interesantne osobe.

Pročitajte još: Spremali novu likvidaciju?

Prema do sada nepotvrđenoj optužnici, Slobodan Šaranović je organizovao kriminalnu grupu kako bi osvetio ubistvo svog brata Branislava. Bio je uveren da je direktni nalogodavac i organizator tog ubistva Luka Bojović, zbog čega je odlučio da grupa koju je organizovao ubije Bojovićevog brata Nikolu. Tada je angažovao Koljenšića i još neke osobe, koje su organizovale i ubile mlađeg Bojovića.

SUPRUGA PRIVEDENA PA PUŠTENA

NADA Koljenšić (36), supruga Ratka Koljenšića, uhapšena je juče posle pretresa porodične kuće. Pronađena su pirotehnička sredstva, a ona je tvrdila da je to njeno. Napisana je krivična prijava za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i puštena je da se brani sa slobode.Izvorni link

Slični artikli

Odgovori

Top