Stranica
Home > Hronika > Vazura platio 400.000 dinara, odbačena prijava za pištolj | Hronika

Vazura platio 400.000 dinara, odbačena prijava za pištolj | Hronika

Generalni direktor fudbalskog kluba Partizan Miloš Vazura uplatio je u zadatom roku 400.000 dinara u humanitarne svrhe pa je Drugo osnovno tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu protiv njega za nelegalno nošenje pištolja.

Vazura novac uplatio preko računa Vlade koji je namenjen za humanitarne svrhe, te je tužilaštvo odustalo od krivičnog gonjenja.

Nakon izvršene uplate, krivična prijava protiv njega je odbačena 1. septembra, precizirala je za Tanjug portparol Drugog osnovnog tužilaštva Milica Ljubičić.

Pročitajte još – Vazura priveden zbog nelegalnog posedovanja oružja

Krajem avgusta tužilaštvo je odlučilo da prema Vazuri primeni oportunitet i naložilo mu da u roku od mesec dana uplati pomenuti iznos, nakon čega će odbaciti krivičnu prijavu za nedozvoljeno nošenje pištolja.

Vazura je 30. maja bio priveden u kada mu je policija prilikom rutinske kontrole na Voždovcu u automobilu pronašla pištolj za čije nošenje nije imao dozvolu.

Pročitajte još – Vazura zbog pištolja plaća 400.000 dinara

Nakon zadržavanja od 48 sati pušten je da se brani sa slobode.

Ovo krivično delo – nelegalno držanje , nošenje i trgovina oružjem od 1. juna je u nadležnosti viših tužilaštava pošto su izmenama Krivičnog zakonika povećane zakonske kazne. Sada je propisana kazna od dve do 12 godina zatvora.Izvorni link

Slični artikli

Top