Stranica
Home > Lifestyle > Kad predsednik naredi, razvedeni moraju da se pomire – Vesti – Život

Kad predsednik naredi, razvedeni moraju da se pomire – Vesti – Život


Skoro 1.000 razvedenih parova u Čečeniji primorano je da se pomiri, pošto je lider te zemlje Ramzan Kadirov označio razvode kao uzrok velikih socijalnih problema.


Izvor: vijesti.me

Thinkstock / Ilustracija

Državna televizija je objavila da je 948 rastavljenih parova ponovo “spojeno” pošto je Kadirov naredio striktno sprovođenje programa “porodičnog pomirenja”. Kadirov je ovaj program pokrenuo u junu, navodeći da su deca koju podižu roditelji u bračnoj zajednici manje podložna terorizmu.

“Moramo da osvestimo ljude, da im kažemo i objasnimo im. Moramo da vratimo žene koje su napustile svoje muževe i da ih ponovo spojimo. To je prioritet”, rekao je Kadirov.

Rastam Abazov, direktor Odeljenja za odnose sa religijom i socijalnim centrima, rekao je da su razvedeni supružnici pozvani da se odvojeno pridruže programu u kom se najpre sastaju sa verskim vođama, koji ih nagovaraju da se vrate svojim partnerima. Kako je naveo, program je detaljno razvio Kadirov i “nema problema u njegovom sprovođenju”.

“Želeo bih da istaknem da nijedna zemlja na svetu nikada nije imala sličan program. Ovo je nešto novo u istoriji”, kaže Abazov.

Televizija “Grozni” javila je da je do sada organizovano više od 4.000 dešavanja u okviru tog programa i tvrdi da su građani podržali inicijativu Kadirova.

Ali nisu svi oduševljeni – pojedine žene su izjavile da su se vratile svojim muževima iako nisu uverene da će njihov brak uspeti u drugom pokušaju. Neke kažu da su se vratile bivšim muževima samo zbog dece, prenosi “Independent” navode lokalnih medija.Izvorni link

Slični artikli

Top