Stranica
Home > Lifestyle > Kontroverzna pevačica dobila “prvi ključ” Prištine FOTO – Vesti – Život

Kontroverzna pevačica dobila “prvi ključ” Prištine FOTO – Vesti – Život


Pevačica Dua Lipa dobila je ključeve grada Prištine nakon što je na Kosovo došla zbog “Sani hil” festivala koji organizuje njen otac.


Izvor: B92

To je prvi put da je neko dobio ključeve ovog grada. Inače, Lipa koja je sve popularnija, na sebe je skrenula pažnju golišavim spotovima, ali i otvorenom podrškom nezavisnom Kosovu.

“Ovo je velika čast za mene”, napisala je na svom Instagramu Lipa i zahvalila se gradonačeniku Prištine Špendu Ahmetiju.

Pre dva dana, Lipa je navukla gnez pojedinih, kada je na društvenoj mreži Instagram objavila video u kojem priča na albanskom.

Ispod snimka je napisala da je malo “zarđala” i da treba da poradi na učenju albanskog jezika.

“Suni hil” je prvi festival koji se organizuje na Kosovu, a najavljujući ga, Lipa je nedavno izjavila da ima i humanitarni karakter.

“Želim da Kosovo i Prištinu postavim na muzičku mapu, da svima pokažem da su u pitanju mesta koja vredi podsetiti. Cilj je da u našu zemlju pozovemo što više ljudi iz celog sveta”, navodi Lipa.

Ona se zahvalila svima na podršci i te dodala da će prikupljeni novac biti prosleđen kulturnim organizacijama i muzičkim školama na Kosovu.

“Hvala vam od srca na pomoći, i nadam se da je ovo samo prvi korak na putu dugoročne organizacije koja promoviše umetnost, kulturu i mladost Kosova”, napisala je pevačica.

Festival u Prištini se održava od 10. do 12. avgusta.Izvorni link

Slični artikli

Top