Stranica
Home > Srbija > Biseri za gradonačelnika | Srbija

Biseri za gradonačelnika | Srbija


D. ALIHIDžIĆ |

13. januar 2018. 07:33 |

Komentara: 0

Proslava Dana oslobođenja od Turaka u Nišu protekla uz više nego simboličan gest

POVODOM Dana oslobođenja Niša od Turaka su dodeljena najviša gradska priznanja, a ovogodišnji laureati su prof. dr Slađana Filipović, pisac Zoran Pešić Sigma, gimnazija “Bora Stanković” i srednja medicinska škola “Dr Milenko Hadžić”. Njima je – pored statueta nazvanih “Oslobodiocima Niša”, koje su im uručili predsednik Skupštine grada mr Rade Rajković i gradonačelnik Darko Bulatović – pripao i novčani deo od po 125.000 dinara.

– Možda ima i boljih od mene, ali ja više i kvalitetnije od ovoga nisam umela. Kroz čitav život su me vodili ljubav, posvećenost i rad. Iako sam već pet meseci u penziji, nastaviću da se borim za svaki pedalj Klinike za onkologiju i za svakog pacijenta… U Srbiji, ali i širom sveta ima mnogo dece kojima roditelji, osim novca, nisu mogli ništa drugo da ostave, a ja sam mojima izuzetno zahvalna zbog toga što sam od njih nasledila sve drugo osim para.

PROČITAJTE JOŠ – Vojvođanske priče: Dinamitom u buretu potapali turske lađe

Verujem u to da deci treba pružiti ljubav i podršku, te omogućiti igru, a novac će zaraditi sami – istakla je prof. dr Filipović koja je poznata po svojoj humanoj misiji i van radnog vremena, pa je tako još 2006. osnovala društvo žena sa rakom dojke “Biser”.

Simbolično, tokom svečanosti je i ona niskom bisera darovala gradonačelnika Bulatovića…

– Biser može hiljadu puta da bude u blatu, ali se nikada neće pretvoriti u blato. Zato vam poklon dajem uz želju da u Nišu bude što manje blata, a i kada ga uprljaju, da brzo zasija, baš kao i biser – zaključila je prof. dr Slađana Filipović.Izvorni link

Slični artikli

Odgovori

Top