Stranica
Home > Srbija > Biznis uz pomoć opštine | Srbija

Biznis uz pomoć opštine | Srbija

KRALjEVO – Nastavljajući borbu za nova radna mesta, u svečanoj sali Skupštine grada Kraljeva u ponedeljak su direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović i gradonačelnik dr Predrag Terzić uručili 74 ugovora o subvencijma za samozapošljavanje iz kraljevačkog kraja, koji žele da pokrenu sopstveni biznis, kao i 22 ugovora za poslodavce koji će realizovati program stručne prakse.

– Prema poslednjim podacima, na evidenciji NSZ trenutno se nalazi 628.000 ljudi, što je najmanje u poslednjih 25 godina, dok je stopa nezaposlenosti u Kraljevu smanjena za devet odsto u odnosu na prošlu godinu – kaže Martinović.

Pročitajte još: Da stranci kod nas šiju

Prema njegovim rečima, grad Kraljevo je jedna od ukupno 110 lokalnih samouprava širom Srbije koje udružuju sredstva sa NSZ u cilju smanjenja broja nezaposlenih.

Pročitajte još: Đaci – “Pakleni kuvari” pobedili domaćice

Na evidenciji kraljevačke filijale NSZ, koja osim Kraljeva pokriva i Rašku i Vrnjačku Banju, trenutno je 17.129 nezaposlenih, od kojih je 11.375 iz grada na Ibru. Na ovoj evidenciji najbrojnija su lica sa trećim i četvrtim stepenom stručne spreme, kao i niskokvalifikovane osobe.

Pročitajte još: Buldožeri krče puteve do omorika(FOTO)Izvorni link

Slični artikli

Odgovori

Top