Stranica
Home > Srbija > Brava zamenjena, radi u hodniku! | Srbija

Brava zamenjena, radi u hodniku! | Srbija


G. ĆIROVIĆ |

12. januar 2018. 08:25 |

Komentara: 0

Protest službenika kraljevačke Uprave Ivana Petrovića koji od prvog radnog dana radno vreme provodi u hodniku na trećem spratu zgrade Skupštine grada

DOSKORAŠNjI savetnik za zaštitu prava pacijenata u Kraljevu i predstavnik sindikalne organizacije kraljevačke Gradske uprave Ivan Petrović, od prvog radnog dana ove godine radno vreme provodi u hodniku na trećem spratu zgrade Skupštine grada, nedaleko od dojučerašnje kancelarije.

Na ovaj potez Petrović se, kaže, odlučio zato što je krajem decembra raspoređen na radno mesto sa manjom platom i što je pri dolasku na posao 3. januara zatekao promenjenu bravu na kancelariji, iako komisija još nije donela konačnu odluku po njegovoj žalbi na rešenje o premeštaju.

– Žalbu, koja odlaže izvršenje, predao sam 3. januara i komisija ima rok od 15 dana da donese odluku. Dotad prinuđen sam da radim u hodniku, odakle su uklonjeni sto i stolica – naglašava Petrović.

PROČITAJTE JOŠ – U Kraljevu otvoren prvi ritejl park „Nest“ (FOTO)

Prema njegovim rečima, odluka o raspoređivanju na novo radno mesto je neosnovana, jer po zakonu predstavnik sindikalne organizacije na taj način ne sme biti degradiran.

– Smenjen sam jer sam u poslednjih šest meseci ukazivao na nepravilnosti u radu GU. Takođe mi je onemogućeno da prisustvujem sednicama Gradskog veća – dodaje Petrović.

Iz GU nismo uspeli da dobijemo odgovor zašto je Petrović smenjen i zašto nije poštovana procedura prilikom njegovog razrešenja.

ZAHTEV

U MEĐUVREMENU, Petroviću je stigao zahtev da se izjasni da li u skladu sa rešenjem želi da i dalje bude zaposlen u GU, da se ponaša po “pravilima morala i lepog vaspitanja”, kao i da se suzdrži od preuranjenih izjava.Izvorni link

Slični artikli

Odgovori

Top