Stranica
Home > Srbija > “DANI PIVA” U ZRENjANINU: Uspeh, a u kasi minus | Srbija

“DANI PIVA” U ZRENjANINU: Uspeh, a u kasi minus | Srbija

ZRENjANIN – Najstarija pivska fešta u Srbiji – zrenjaninski “Dani Piva” – poslednjeg vikenda u avgustu privukla je u banatsku prestonicu oko 400.000 posetilaca i gostiju, oborila mnoge rekorde, ali nije napunila gradsku kasu.

Sumirajući učinak manifestacije, gradonačelnik Čedomir Janjić izrazio je u utorak zadovoljstvo što je sve proteklo u najboljem redu i uz najviši bezbednosni nivo. Nije zabeležen nijedan ozbiljniji incident, niti saobraćajna nesreća. U gradu nije bilo slobodnih smeštajnih kapaciteta dok se slavilo u čast “tečnog leba”, kako Banaćani tepaju pivu. Bilo je mnogo gostiju iz inostranstva, a prema nekim procenama u grad se slilo više od četiri miliona evra.

– Zbog lošeg vremena rekord u posećenosti nije oboren. Ali, naš cilj je da “Dani piva” budu jedna od tri najveće manifestacije u Srbiji – poručio je Janjić.

Gradski budžet, međutim, i ove godine ostao je “kraći” kada je reč o prihodu od manifestacije. Od izdavanje prostora i tezgi na čak 15 lokacija prihodovano je 11,6 miliona dinara, a samo honorari izvođača odneli su 26 miliona. Minus “Dana piva”, već po tradiciji, pokriće poreski obveznici u Zrenjaninu. A sve su glasnije primedbe na način organizovanja manifestacije i zahtev da se “Dani piva” institucionalizuju i prepuste profesionalnim menadžerima.

ČAK 200 NOVINARA

NASTUP Zrenjaninske filharmonije na trgu pratio je rekordan broj od 20.000 ljudi, a koncert Bregovića i “Bijelog dugmeta” oko 54.000. Za “Dane piva” bilo je akreditovano čak 200 novinara i foto-reportera!

Pročitajte još: Ukrase prodaju, pa putuju

Pročitajte još: Lente za goveda, nagrade za vlasnike

Pročitajte još: “Biciklijada” u LjubovijiIzvorni link

Slični artikli

Odgovori

Top