Stranica
Home > Srbija > Devet odličja sva tri sjaja | Srbija

Devet odličja sva tri sjaja | Srbija


S. BAJIĆ |

17. maj 2018. 06:54 |

Komentara: 0

Reprezentacija Srbije osvojila je čak devet medalja nedavno na dva svetska kupa u Slovačkoj i Sloveniji

REPREZENTACIJA Srbije u konkurenciji stonotenisera sa invaliditetom, osvojila je čak devet medalja nedavno na dva svetska kupa u Slovačkoj i Sloveniji. Naš nacionalni tim sastavljen uglavnom od sportista iz novosadskog kluba Spin, pod rukovodstvom selektora Zlatka Keslera, najpre je u Bratislavi nastupio sa pet stonoteniserki i četiri stonotenisera, koji su osvojili tri medalje u pojedinačnoj i jednu u ekipnoj konkurenciji.

PROČITAJTE JOŠ – NOVI PODVIG Stonoteniseri sa invaliditetom iz Italije doneli još sedam medalja

Borislava Perić Ranković osvojila je zlatnu, a Nada Matić srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji, a njih dve su trijumfovale i u ekipnoj konkurenciji i ponovo potvrdile visoku klasu. Srebrnu medalju osvojio je Mitar Palikuća u pojedinačnoj konkurenciji u klasi. Uspešni u pojedinačnoj konkurenciji bili su Zorica Popadić i Boris Stojiljković koji su se plasirali u glavni žreb.

– Na Svetskom kupu u Laškom bila je još jača konkurencija jer je nastupilo čak 400 takmičara iz 44 države, a naši stonoteniseri i stonoteniserke bili su među najuspešnijim – kaže Kesler. – Osvojili su pet odličja, dve zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane medalje. Svakako da smo svi u stručnom štabu, treneri Lazar Kurteš, Miroslav Čović i Ivan Takač, zadovoljni, jer su reprezentativci Srbije ostavili sjajan utisak na najjačem turniru ove sezone.

U Laškom je zlatnu medalju osvojio Mitar Palikuća u pojedinačnoj konkurenciji, a naše dame, Borislava Perić Ranković, Nada Matić i Kristina Arančić takođe zlatnu medalju u ekipnoj konkurenciji. Srebrnu medalju je osvojio naš muški tim, Mitar Palikuća i Darko Babić, u ekipnoj konkurenciji, dok su Borislava i Nada u pojedinačnoj konkurenciji osvojile po bronzanu medalju.

REPREZENTATIVCI U SVETSKOM VRHU

KADA se na devet osvojenih medalja u Bratislavi i Laškom doda još šest odličja koja su naši stonoteniseri sa invaliditetom osvojili u martu na Svetskom kupu u Linjanu, jasno je da su sa 15 medalja reprezentativci Srbije u samom svetskom vrhu. Da podsetimo, izabranici selektora Keslera su u Italiji osvojili dve zlatne i četiri srebrne medalje.Izvorni link

Slični artikli

Top