Stranica
Home > Srbija > „Goša”:Radnici “socijala”, a duguju im plate | Srbija

„Goša”:Radnici “socijala”, a duguju im plate | Srbija
08. decembar 2017. 07:38 |

Komentara: 0

U Fabrici šinskih vozila “Goša” iz Smederevske Palanke koja je u stečaju, polovina od 350 radnika je razdužila opremu i prijavila se na tržište rada

U FABRICI šinskih vozila “Goša” iz Smederevske Palanke koja je u stečaju, polovina od 350 radnika je razdužila opremu i prijavila se na tržište rada. Stečaj je uveden 16. novembra, a prvo ročište je zakazano za 27. decembar kada će se preciznije znati koliko ta fabrika duguje poveriocima, među kojima najviše potražuju radnici.

Predsednik fabričkog sindikata “Samostalnost” Berislav Marković rekao je da je situacija teška i da su svi radnici razočarani u državu, jer inspekcija nikad nije došla da proveri da li su plaćeni doprinosi.


PROČITAJTE JOŠ:
Novi Sad: Čisti “papiri” u Kineskoj četvrti

Poslodavac, kaže da duguje radnicima plate za više meseci, u proseku od 500 do 700 hiljada dinara, i teško da će im biti namireno to potraživanje jer zaposleni sumnjaju da je imovina fabrike zbog kredita pod hipotekom.

– Radili smo na crno i sada smo svi socijalni slučajevi. Većini radnika je do penzije potrebno od pet do deset godina i niko ih neće primiti na posao – ocenio je Marković.

Stečaj “Goše” pokrenula je beogradska firma “AA Kapital konsalting” 2017. zbog potraživanja od 400.000 evra.


PROČITAJTE JOŠ:
OJAĐEN DOMAĆIN: Ostao bez imanja jer su mašine isekle cevi

VLASNICI

“Goša” je do aprila ove godine bila u vlasništvu slovačke firme ŽOS “Trnava” koja je svoja potraživanja prenela na ćerku firmu ŽOS “Zvolen” kad je tu fabriku prodala kiparskom “Lisnartu”. Firma “AA Konsalting kapital”, osnovana pre nešto više od dva meseca, kupila je ta potraživanja od ŽOS “Zvolena”.Izvorni link

Slični artikli

Top