Stranica
Home > Srbija > Konji na unikatnim suvenirima(FOTO) | Srbija

Konji na unikatnim suvenirima(FOTO) | Srbija


DA su konji pravi zaštitni znak Požarevca, najbolje su pokazale upravo završene “Ljubičevske konjičke igre”, na kojima je učestvovalo 147 grla iz Srbije i okruženja. Građani i njihovi gosti na svakom koraku sretali su se sa ovim plemenitim životinjama – na defileu u centru grada, na trkama na hipodromu, u fijakerskim vožnjama do ergele “Ljubičevo”, na bilbordima i plakatima koji su najavljivali najveću gradsku manifestaciju. U druženju sa konjima uživali su i najmlađi, jer su mogli da jašu ponije na hipodromu, pod budnim okom roditelja.

Konje su gosti mogli da “ponesu” sa sobom i kao uspomenu, u obliku unikatnih suvenira, koje su izradili kreativni članovi Udruženja starih umetničkih zanata i domaćih radinosti “Čarobnih ruku dela”. Njihov prodajni štand zauzimao je vidno mesto u blizini gradskog hipodroma, pa je privlačio pažnju mnogobrojnih posetilaca koji su pratili konjička nadmetanja. Likovi konja, uz najlepše motive Požarevca, našli su se na tikvama, na drvenim kuhinjskim daskama, na drvenim kalendarima, na kutijicama za sitnice i na magnetima za frižidere.

Pravi suvenire na ruski način

Burence iz Blaca najbolji suvenir

Plastični „kalašnjikov” kao suvenir sa moskovskog aerodroma (VIDEO)

– Sve ovo su ručni radovi naših članova, koji su izrađeni posebno za “Ljubičevske konjičke igre”, kao prigodni suvenir i uspomena iz našeg grada ili kao originalni poklon – kaže Irena Ivić, članica udruženja “Čarobnih ruku delo”.

Ona je izrazila zahvalnost Turističkoj organizaciji, ali naročito gradonačelniku Banetu Spasoviću, uz čiju pomoć su dobili besplatan štand na hipodromu.

– Naši članovi izradili su i 100 komada “Knjige grada Požarevca”, koja sadrži originalne suvenire, kao prigodan poklon i za visoke zvanice koje posete naš grad – kaže Irena.

Požarevačko Udruženje “Čarobnih ruku delo” osnovali su nadareni i kreativni ljudi različitih interesovanja i generacija, vični izradi raznolikih rukotvorina u različitim tehnikama i od razzin materijala.

GALERIJA

UDRUŽENjE “Čarobnih ruku dela” osnovano je 1. aprila 2013. godine. Od oktobra 2014. godine njegovi članovi obezbedili su i svoj galerijski prostor, u blizini Narodnog muzeja, u Njegoševoj ulici, gde se njihovi radovi mogu videti i kupiti.Izvorni link

Slični artikli

Top