Stranica
Home > Srbija > Ludaja teška 288 kilograma | Srbija

Ludaja teška 288 kilograma | SrbijaLudaja teška 288 kilograma


A. ĐURAN |

25. septembar 2017. 06:45 |

Komentara: 0

Kikinđanin Blaže Jelić pobednik tradicionalne jesenje manifestacije sa ludajom od skoro 300 kilograma: Bilo je grada koji je pogodio moju džinovsku tikvu, ali je uspela da se izvuče i dostigne ovu kilažu

KIKINDA – Posle više godina, Kikinđanin Blaže Jelić proizveo je najdeblju ludaju i postao pobednik 32. “Dana ludaja” u Kikindi. Uzgajio je ludaju tešku 288 kilograma.

Kako kaže, od kada je u penziji, bavi se poljoprivredom i u voćnjaku je zasadio seme tikve koje je pre dve godine dobio od organizatora najveće kikindske manifestacije.


PROČITAJTE JOŠ:
Med sa ukusom blagodeti

– Najdraže mi je što je prva nagrada posle dugo godina ponovo u Kikindi. Godina nije pogodovala uzgoju ludaje, bilo je grada koji je pogodio i moju džinovsku tikvu u ranom razvoju. Ipak, uz dosta nege, uspela je da se izvuče i dostigne ovu kilažu. Da nije bilo leda bila bi možda i teža – kaže Jelić koji napominje da je za proizvodnju ludaje potrebno dosta ljubavi, strpljenja, ali i navodnjavanja.

Rekord je oboren i u dužini tikava. To je uspela Jelena Vukadinović iz Sremskog Jarka, čija tikva je bila duga 294,5 centimetara. Najboljim proizvođačima pripali su pehari dok su prvoplasirani dobili i nagradu od 100.000 dinara.Izvorni link

Slični artikli

Top