Stranica
Home > Srbija > Mirović o obračunu kod Sombora: Tuča nije izbila na nacionalnoj osnovi | Srbija

Mirović o obračunu kod Sombora: Tuča nije izbila na nacionalnoj osnovi | Srbija


J. S. |

26. decembar 2017. 21:08 |

Komentara: 0

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović demantovao je navode predsednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, u vezi sa incidentom u Sonti

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović dobio je izveštaj od Policijske uprave Sombor, koji u svim elementima demantuje navode Tomislava Žigmanova, predsednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, u vezi sa navodnim incidentom u Sonti, saopšteno je u utorak uveče iz Mirovićevog kabineta.

Iz izveštaja proizilazi da su pripadnici Policijske uprave Sombor, odmah po saznanju o tuči mladića u Sonti, obavili sve neophodne radnje sa ciljem da utvrde činjenice i okolnosti ovog događaja.

Pročitajte još – TUČA U NOVOM SADU: Povređena tri stranca

Nedvosmisleno je utvrđeno da nema elemenata izvršenja dela na nacionalnoj osnovi i o tome je Policijska uprava Sombor obavestila javno tužilašstvo.

“Svako unošenje nemira u harmonične međunacionalne odnose koje u Vojvodini grade i neguju njeni građani i predstavnici državnih organ, nedopustiva je”, poručio je Mirović.

“Tražim od nadležnih da uvek i na svakom mestu primenjuju zakon, posebno kad su u pitanju tekovine skladnih međuetničkih odnosa”, rekao je on.

Žigmanov je novinarima rekao, a prenela hrvatska agencija Hina, da je mladiće posle verbalnih pretnji pri polasku kući iz kafića “prebila skupina mlađih ljudi” pri čemu su, kako je rekao, “korišćeni pogrdni izrazi s nacionalnom osnovom”.Izvorni link

Slični artikli

Top