Stranica
Home > Srbija > Nasrnuo “drug” na druga | Srbija

Nasrnuo “drug” na druga | Srbija


UČENIK osmog razreda Osnovne škole “Boško Buha” iz Ivanja E. K. (14) lakše je povređen pošto je na njega nasrnuo drug iz odeljenja A. D. i zadao mu više udaraca u glavu i vrat. Incident se dogodio u školskom dvorištu pred početak nastave naočigled brojnih đaka. Zbog bolova mališan je u pratnji roditelja prevezen u Opštu bonicu gde je zadržan na dečjem odeljenju.

Majka povređenog učenika Edita Kukuljac kaže da ovo nije prvi put da na njenog sina nasrće drug iz razreda, te da je samo dva dana pre nego što se dogodio nemio događaj upozorila direktora škole Slavišu Janjuševića da strahuje za bezbednost svog deteta kojem konstantno preti drug iz razreda. Ipak to njeno upozorenje nije na pravi način shvaćeno, a direktor škole, kako ona tvrdi, nije preduzeo ništa da to spreči. Ceo slučaj ispitaće policija i nadležni državni organi na osnovu krivične prijave podnesene protiv direktora škole i učenika koji je povredio druga iz razreda.

– Desetak puta obraćala sam se direktoru i ukazivala da mi dete kući dolazi uzmenireno i uplašeno, međutim on je uvek na isti način odgovarao: “Završiću ja to, srediće se sve”. Napomenula sam mu da učenik koji je nasrnuo na moje dete u školu nosi nož i da to svi znaju. Sugerisala sam da dete pretrese ili da pozove policiju da to uradi, ali je sve bilo uzaludno – uplašeno priča Edita i dodaje da njen sin, iako je izašao iz bolnice, zbog straha da se napad opet ne dogodi, nije krenuo u školu.

Razredni starešina Veljko Dumić kaže da je dečak koji je nasrnuo na E. K. i ranije pravio probleme zbog kojih je imao smanjenu ocenu iz vladanja, te da je on preduzeo sve što je bilo u njegovoj moći da do incidenta ne dođe. Takođe, naglašava da je upozoravao direktora škole da jedan đak celom odeljenju pravi neprilike i da postoji bojazan da on napravi problem većih razmera, međutim direktor je preko toga olako prelazio.

Pročitajte još: INCIDENT U LOZOVIKU: Osnovac nožem na času nasrnuo na druga!

ZABRINUTA Edita Kukuljac, majka povređenog

VLADANjE

DIREKTOR škole u Ivanju Slaviša Janjušević je u kratkom telefonskom razgovoru kazao da je ceo slučaj prijavljen nadležnim državnim organima kao i prosvetnoj inspekciji koja će ispitati šta se dogodilo. Isto tako ističe i da će biti smanjena ocena iz vladanja svima koji su učestvovali u incidentu.

SMIREN Slaviša Janjušević direktor škole u Ivanju

RODITELjSKI SASTANAK

KAKO saznajemo, razredni starešina je zakazao vanredni roditeljski sastanak i sednicu odeljenskog veća, jer je većina roditelja uplašena, nakon svega što se desilo, za bezbednost svoje dece. Povređeni učenik ne ide na nastavu i tako će ostati do daljeg, prema tvrdnjama majke.

Pročitajte još: Izbo drugara na času muzičkogIzvorni link

Slični artikli

Top