Stranica
Home > Srbija > Nemačke firme stižu u Preljinu | Srbija

Nemačke firme stižu u Preljinu | Srbija


V. ILIĆ |

17. maj 2018. 08:15 |

Komentara: 0

Posle kompanije “Forverk” koja otvara pogon u Čačku, najavljen dolazak još jednog stranog investitora

POSLE najave da će u Čačku biti otvoren pogon nemačke kompanije “Forverk”, u kojem će biti posla za najmanje hiljadu ljudi, gradom na Moravi je prostrujala je još jedna dobra vest – o dolasku novog inostranog investitora, takođe firme iz Nemačke koja se bavi proizvodnjom auto-delova, u kojoj bi uhlebljenje trebalo da nađe do 500 ljudi.

Gradonačelnik Milun Todorović (na slici) je potvrdio informaciju da su pregovori pri kraju, ali ne želi da otkrije o kojoj se firmi radi. Ugovor o otvaranju fabrike u gradu na Moravi bi trebalo da bude potpisan početkom leta, a pogoni će do kraja godine biti otvoreni u ovdašnjoj industrijskoj zoni u Čačku. Ostavljena je i mogućnost da se proizvodnja izmesti u industrijsku zonu u Preljini.

PROČITAJTE JOŠ – Stranci hoće sigurne uslove za ulaganje

Jer, uskoro bi na lokaciji nekadašnjeg hipodroma u ovom delu Čačka trebalo da počne gradnja proizvodnih hala nemačkog giganta “Forverk autotek”, u kojem će zaposleni imati prosečnu bruto platu od 500 evra.

Odbornici Skupštine grada usvojili su i elaborat o opravdanosti ustupanja zemljišta u industrijskoj zoni u Preljini pomenutom nemačkom investitoru. Opozicione GG “Za napredniji Čačak” i Nova Srbija su se ovog puta složile sa predlogom vladajuće većine, dok znatan deo odbornika Dveri nije prisustvovao glasanju, a četiri odbornika ove stranke su ostala uzdržana.Izvorni link

Slični artikli

Top