Stranica
Home > Srbija > NEOBIČNA MOLBA PROKUPAČKOM ZATVORU: Hoću da na robiju zajedno sa mnom ide i moja stoka! | Srbija

NEOBIČNA MOLBA PROKUPAČKOM ZATVORU: Hoću da na robiju zajedno sa mnom ide i moja stoka! | Srbija


D. ZEČEVIĆ |

17. maj 2018. 06:15 |

Komentara: 0

Nesvakidašnje pismo Bojana Radovanovića iz okoline Kuršumlije, uoči odlaska na izdržavanja kazne. Predlaže da u zatvorskoj ekonomiji čuva stoku, a da sve proizvode pokloni osuđenicima

POLjOPRIVREDNIK Bojan Radovanović (37), iz Novog Sela nadomak Kuršumlije, koji je osuđen na zatvorsku kaznu zbog više saobraćajnih prekršaja i vožnje neregistrovane traktorske prikolice, uputio je pismo nadležnima u prokupačkom Okružnom zatvoru od kojih traži da mu omoguće da za vreme izdržavanja kazne stoku koju poseduje smesti u zatvorsku ekonomiju. Na izdržavanje kazne od 40 dana zatvora Radovanović bi trebalo da krene 23. maja, a u pismu navodi da bi u zatvorskoj ekonomiji mogao da brine o svojim kravama, svinjama i kokoškama i da bi sve proizvode poklonio zatvoru.

– Živim sa starom i bolesnom majkom o kojoj će se dok sam u zatvoru brinuti rođak iz Kuršumlije, ali ne znam šta ću sa stokom – navodi u pismu Radovanović, koji, u razgovoru za “Novosti”, kaže da nije mogao da se nagodi s prekršajnim sudom, odnosno da novčanu kaznu zameni za nanogvicu.

PROČITAJTE JOŠ – KRAGUJEVČANINU OGRANIČENO KRETANjE: Da li sam radnik ili zatvorenik?

Kako nezvanično saznajemo u kuršumlijskoj policiji, Radovanoviću je poslednjih godina izrečeno više od deset kazni za saobraćajne prekršaje zbog vožnje u alkoholisanom stanju i pod zabranom, a jednu od kazni je zaradio i zbog vožnje neregistrovane traktorske prikolice.

Pismo koje je uputio prokupačkom zatvoru s nesvakidašnjom molbom, prema nezvaničnim saznanjima našeg lista, Upravi za izvršenje krivičnih sankcija još nije stiglo, tako da je neizvestan i odgovor nadležnih. Iz dosadašnje prakse, osobe koje iz opravdanih razloga ne mogu u predviđenom vremenskom peridodu da služe zatvorsku kaznu mogu da traže njeno odlaganje, ili pak pomilovanje od predsednika Republike.Izvorni link

Slični artikli

Top