Stranica
Home > Srbija > Nepal nudlama iz Srema hrani svet | Srbija

Nepal nudlama iz Srema hrani svet | Srbija

NEPALSKA kompanija CG Foods Europe, koja proizvodi nudle, u četvrtak je počela proizvodnju u novoizgrađenom pogonu u Rumi. U investiciji vrednoj devet miliona evra, posao do kraja sledeće godine trebalo bi da nađe 400 ljudi. Zvanično otvaranje fabrike zakazano je za 5. oktobar, a na svečanosti se očekuje prisustvo Aleksandra Vučića, predsednika Srbije.

Nova grinfild investicija u Industrijskoj zoni u Rumi, istakli su Nepalci, trenutno je tehnološki najopremljeniji i najmoderniji proizvodni pogonod svih koji posluju u okviru Cinnovation grupe.

– Rumska fabrika, uz to, biće svojevrsni trening centar za obuku radnika iz drugih fabrika unutar naše kompanije, i zaista ovde imamo velike planove. Ovo je naša prva fabrika nudli u Evropi, i iz Rume krećemo u osvajanje velikog svetskog tržišta – naglasio je Aleksandar Protić, zamenik direktora kompanije CGFoods Europe u Rumi.

Prvi čovek opštine Ruma Slađan Mančić nije krio zadovoljstvo što je u fabrici već uposleno 100 radnika, ali i to, što će do kraja godine posao dobiti još 50-60 radnika.

– Obavešten sam da u kompaniji postoje tri platna razreda i visina primanja fizičkih radnika sa osnovnom stručnom spremom je 31.000 dinara. Taj iznos će uskoro, sa povećanjem cene rada, ići na 35.000 ili 36.000 dinara. To je svakako pristojna plata. U protekle tri godine mnogo stranih investitora je u rumskoj opštini otvorilo fabrike, pa je zbog konkurencije i nemoguće isplaćivati manje zarade – naglasio je Mančić.

Pročitajte još: Nudle svetskom tržištu

Predsednik opštine je napomenuo da je od 2014. do 2017. godine u Rumu investirano 50 miliona evra, od čega je kroz subvencije Vlada Srbije izdvojila 11 miliona evra.

– Daćemo veliki zamajac srpskoj privredi, ali i samoj rumskoj opštini i njenim poljoprivrednicima, od kojih ćemo kupovati sirovine. Sada trenutno iz inostranstva uvozimo manji deo sirovina, uglavnom začine, ali uskoro ćemo i to nabavljati u Srbiji – objasnio je Protić.

DEVET FABRIKA U 30 ZEMALjA

CINNOVATION group posluje u više od 30 zemalja, a u svetu sarađuje sa čak 76.000 kompanija. Pored devet fabrika u Aziji, koje se baziraju na proizvodnji hrane, Cinnovation group gradi fabrike još u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Africi.Izvorni link

Slični artikli

Top