Stranica
Home > Srbija > NS: Uz najlon pijacu niče rasadnik | Srbija

NS: Uz najlon pijacu niče rasadnik | Srbija

NA PROSTORU nekadašnjeg parkirališta nedaleko od Najlon pijace na Klisi već se polako naziru prve konture budućeg novog rasadnika, ali i upravne zgrade i drugih objekata JKP “Gradsko zelenilo”, koje će prvi put od kada je osnovano imati sedište u zgradi koja je u njihovom vlasništvu.

Novo sedište “Zelenila” gradiće konzorcijum firmi koji je taj posao vredan 249,5 miliona dinara dobio u procesu javne nabavke, na prostoru nekadašnjeg Pionirskog parka i neuređene površine koja je uglavnom služila kao divlja deponija na Temerinskom putu, u dve faze. Posao bi trebalo da bude priveden kraju za 180 dana.


PROČITAJTE JOŠ:
Vladanove igračke ožive u rukama dece

– Na novoj lokaciji, sem rasadnika, biće smeštena i mehanizacija, stolarska radionica, građevinska operativa i kompostište – nabrajaju u “Zelenilu”.

– Koncentrisanjem nekoliko delova preduzeća na jednom mestu, postići će se i bolja organizacija poslovanja i ostvariti znatne uštede.

Preseljenjem rasadnika na Vidovdansko naselje, dodaju u “Zelenilu”, profitiraće i građani ovog dela grada, koji će dobiti lepo uređen prostor i zdraviju životnu sredinu sa mnogo novog zelenila na oko 8,5 hektara površine.

– U prvoj fazi izgradnje planirano je podizanje jednog krila upravne zgrade – kažu u “Zelenilu”. – Potrebno je, takođe, podići i objekte za dendrologiju i cvećarnicu, hangar za smeštaj radnih mašina i opreme, dva tehnička objekta za radionice i mehanizaciju i magacine, kotlarnicu i punilicu za vodu.

Iza upravne zgrade, kako je planirano, nalaziće se prizemni objekat za cvećarstvo od oko 250 kvadratnih metara, dok će dva objekta od preko 500 i 800 kvadratnih metara služiti kao magacini, radionice i prostorije za boravak radnika.


PROČITAJTE JOŠ:
Sveti Nikolaj čuva zavičaj

GREJANjE

NOVI objekti “Zelenila” imaće i specifičan način zagrevanja, primeren ovom preduzeću. Kotlarnica će, naime, biti projektovana tako da se u nju smeste i kotlovi koji će raditi na biomasu, čime će “Zelenilo” u budućnosti znatno uštedeti na grejanju.

“LIDL”

PROSTOR starog rasadnika “Zelenila”, inače, kupio je nemački lanac supermarketa “Lidl”. Oni su, na javnoj licitaciji prostor starog rasadnika na Futoškom putu platili 233,4 miliona dinara. Na ovoj parceli od 12.000 kvadratnih metara “Lidl” će moći da sagradi prodajni objekat visine do jednog sprata.Izvorni link

Slični artikli

Top