Stranica
Home > Srbija > Odloženo navlačenje luka Žeželjevog mosta na rečni stub (FOTO) | Srbija

Odloženo navlačenje luka Žeželjevog mosta na rečni stub (FOTO) | Srbija

POŠTO je, iz tehničkih razloga, na neko vreme odloženo navlačenje malog luka Žeželjevog mosta na stub u reci, plovidba na ovom delu Dunava kod Novog Sada nije danas obustavljena, kako je ranije bilo najavljeno, tako da se rečni saobraćaj do daljeg odvija normalno.

U novosadskoj Lučkoj kapetaniji kažu da su od graditelja tog mosta dobili obaveštenje da su planirani radovi na “lansiranju” manjeg od dva luka novog mosta na rečni stub odloženi tako da nije stupila na snagu prethodno najavljena obustava rečnog saobraćaja do četvrtka uveče, na delu reke između ušća kanala DTD u Dunav i Varadinskog mosta.

– Obavešteni smo da su najavljeni radovi na mostu odloženi iz nekih tehničkih razloga, tako da se saobraćaj na reci odvija normalno. Kad od graditelja dobijemo novo obaveštenje, odnosno novi termih za te radove, mi ćemo reagovati – kaže za “Novosti” Boris Oreb, šef Lučke kapetanije.

Čelnici španskog “Azvija”, glavnog izvođača radova na Žeželjevom mostu, obavestili su prošle nedelje potpredsednicu Vlade Srbije Zoranu Mihajlović da se u periodu od 21. do 24. avgusta očekuje lansiranje malog luka na petrovaradinskoj strani Dunava. Prema postojećoj dinamici radova, ubrzo potom bi usledio i sličan postupak sa drugim, velikim lukom, tako da će posle njihovog spajanja na centralnom stubu u reci, Žeželjev most moći da se pređe pešice do sredine novembra.

Puštanje železničkog saobraćaja na mostu, kao izuzetno važnoj tački evropskog koridora 10, planirano je za januar iduće godine.

Ugovor o izgradnji mosta potpisan je pre skoro sedam godina a prvobitni rok za završetak radova bio je novembar 2013. godine.Izvorni link

Slični artikli

Top