Stranica
Home > Srbija > Palmina fotelja prodata za 2.500 evra(FOTO) | Srbija

Palmina fotelja prodata za 2.500 evra(FOTO) | Srbija


JAGODINA – Fotelju predsednika Skupštine grada Jagodine Dragana Markovića Palme za 2.500 evra na aukciji u utorak kupio je vlasnik firme d.o.o. „Alfa“ Jovica Stanković iz Jagodine. Prodate su i fotelje tri ostala skupštinska funkcionera, kao i četiri fotelje iz skupštinske sale, ali po ceni od po 1,050 evra. Za osam fotelja opština je „prihodovala“ 9.850 evra. Pošto je aukcija imala humanitarni karakter, sav novac namenjen je za pomoć 60 socijalno ugroženih porodica sa više dece.

Funkcioneri će ubuduće sedeti na hoklicama, koje koštaju po 1.700 dinara.

– Kupili smo baš fotelju Dragana Markovića, jer smo hteli da damo najveći doprinos akciji. Odredili smo koliko ćemo novca odvojiti i toliko smo i ponudili. Fotelja će stajati u prostorijama našeg preduzeća i koristiće je svi zaposleni – izjavio je Stanković.

PROČITAJTE JOŠ – U Grčku otputovalo 350 učitelja Jagodine

Palma je rekao da je nabavna cena njegove fotelje bila 300 evra, tako da je prodata za osam puta veći iznos. On je dodao da je očekivao da će biti prodata za 4.000 do 5.000 evra i da su ga privrednici iznenadili, ali da je zadovoljan i što će novac dobiti oni kojima je najpotrebniji.

– Hoklica mi je udobnija od fotelje, jer sam postigao cilj. Znam da će mnoge porodice imati koristi od toga. Ja sam čovek koji je rođen na selu i koji u njemu živi. Nisam kao neki političari koji su rođeni u liftu i ne znaju šta znači kada nemaš i šta znači kada je godina sušna – izjavio je Palma i novinarima pokazao drvenu stolicu na kojoj će sedeti u svojoj kancelariji.

PROČITAJTE JOŠ – IMA DA SEDE NA STOLICAMA: Prodaja funkcionerskih fotelja donosi 10.000 evra

On je dodao da njegova fotelja nije bila najskuplja zbog funkcije, jer je prvi čovek grada gradonačelnik Ratko Stevanović, već zbog toga što je „možda jedan od najpoznatijih političara u Srbiji, siguran je da ta fotelja donosi sreću kad se unese u kancelariju“.

On je dodao da je to samo početak i da će opština da nastavi sa sličnim aukcijama.

PROČITAJTE JOŠ – Palma : 550 studenata vodimo u Beč

DONATORI

PALMA je izjavio da je od donatora dobio sedam miliona dinara da bi opština vodila studente u Beč. Obezbbeženo je i 40.000 evra za boravak razrednih starešina i učitelja koji u preuzeli prvi razred u Grčkoj.

– Svake godine od 2.000 do 3.000 evra putuje u neku državu zahvaljujući novcu donatora iz našeg grada, a u našoj organizaciji. Svi se pitaju odakle pare. U gradovima u komšiluku svakog meseca se za neradnike, članove gradskog veća, odvaja oko tri miliona dinara. Političke plate ne smeju da postoje u Srbiji – ocenio je Palma.Izvorni link

Slični artikli

Top