Stranica
Home > Srbija > Palmini tigrovi razbili Makedoniju | Srbija

Palmini tigrovi razbili Makedoniju | Srbija

NA igralištu u zaseoku Predor u Končarevu kraj Jagodine, pred oko 3000 gledalaca održan je prijateljski međunarodni kik boks meč između KBK Palmini tigrovi i reprezentacije Makedonije.

Meču su prisustvovali i prvi potpredsednik Vlade i ministar inostranih poslova Ivica Dačić, ministar sporta i omladine Vanja Udovičić, predsednik Svetske kik boks federacije i predsednik KBSS prof dr Borislav Pelević, državni sekretar u ministastvu inostranih poslova Srbije Ivica Tončev, zamenik predsednika PSS BK Dragomir Karić i domaćin ove manifestacije predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine, narodni poslanik i počasni predsednik KBSS Dragan Marković Palma.

Pročitajte još: Na 20-om kik boks turniru “Palmini tigrovi” – Austrija

DAČIĆ : ODNOSI SRBIJE I MAKEDONIJE IPAK NA VISOKOM NIVOU

Ja moram da pohvalim mog prijatelja Dragana Markovića Palmu i zahvaljujući njemu mi sve ovo gledamo i zahvaljujući njemu postoji ovolika pažnja za ovaj sport. Videli ste da njje bilo nijednog zvižduka niti je bilo vređanja po nacionalnoj osnovi što pokazuje ipak da su odnosi između dve zemlje, Srbije i Makedonije i dva naroda na visokom nivou. Samo bih zamolio političare da ih ne kvare” , rekao je Dačić.

Pročitajte još: Palma prodaje funkiconerske fotelje

VANJA UDOVIČIĆ : NAŠ CILj JE DECENTRALIZACIJA SPORTA

Ono što je naša tendencija i naš cilj jeste decentralizacija sporta i da iz velikih gradova poput Beograda, Niša i Novog Sada premestimo velika takmičenja u druge sredine i meni nije teško da danas na moj rođendan podržim jednu ovakvu manifestaciju. Čestitam Draganu Markoviću Palmi koji stoji iza ovoga. Naši kik bokseri su sjajni borci, imamo apsolutnog svetskog prvaka, naše sjajne reprezentativce koji postižu fenomenalne rezultate. Sport u Srbiji raste. Prošle godine su naši sportisti osvojili 722 medalje, a ove godine ćemo možda i oboriti taj rekord” rekao je Udovičić.

Pročitajte još: FOTO: Palma i Dačić ponovo na skuteru

PELEVIĆ ČESTITAO VANjI UDOVIČIĆU ROĐENDAN URUČIVŠI MU PEHAR U IME SVIH KIK BOKSERA

Vanja Udovičić je najbolji ministar omladine i sporta u Srbiji svih vremena. Danas je njegov rođendan, neću reći koji, nije ni važno i želim da u svih kik boksera, svih naših klubova tim povodom uručim ministru Udovičiću pehar” rekao je Borislav Pelević i uručio ministru Udovičiću pehar kao rođendanski poklon.

Vanja Udovičić je rekao da teško ostaje bez reči, te da je u svojoj dugoj karijeri osvojio mnogo medalja, pobedio mnogo utakmica, ali da ovakvu prigodu nikada nije imao.

Hvala Jagodini i hvala svima” , rekao je Udovičić.

Dragan Marković Palma je jedan od dva najbolja promotera kik boksa na svetu. Palma i Roj Bejker, predsednik Kik boks saveza Irske i potpredsednik Svetske kik boks federacije su dva najbolja promotera na planeti. Napraviti ovakvu manifestacju sa ovoliko ljudi u jednom zaseoku u Srbiji, to može samo Palma”, poručio je Pelević.

PALMA : NIKAD BOLJI USLOVI ZA SPORTISTE U SRBIJI

Želim da se zahvalim Ivici Dačiću na podršci, ministru sporta i legendi Vanji Udovičiću, koji zna šta je biti takmičar i zna kada se on takmičio i borio i osvajao mnoge medalje, koliko su teški bili uslovi za sportiste. Mislim da sportisti u Srbiji nikada nisu imali bolje uslove nego poslednje tri godine od kada je na čelu tog resora Vanja Udovičić, odnosno od kada je ova vlada. Mi moramo da konstatujemo da sportisti prave mostove prijateljstva i tu imaju veliku podršku i ministarstva spoljnih poslova Srbije i ministra Dačića. Siguran sam da smo mi KBK Palmini tigrovi jedini klub u Srbiji koji može da se suprotstavi reprezentacijama sveta. Ovo je bio 21. međunarodni meč u Končarevu. Dva smo izgubili, od Rusije i SAD i jedan je bio remi. Ostalo smo pobedili. Sledećeg 7. jula ćemo pružiti revanš SAD i pokazaćemo im kako se bori na zemlji, jer oni su jači u vazduhu, ali na zemlji sigurno nisu” istakao je Dragan Marković Palma.

Treneri KBK Palmini tigrovi i reprezentacije Makedonije, za najboljeg kik boksera meč izabrali su Aleksandra Konovalova, a za najbolji meč onaj između Nemanje Pantelića i Mite Aškilova, u kome je Pantelić tri puta nokautirao makedonskog reprezentativca. Za Palmine tigrove pobede su ostvarili Aleksandar Konovalov, Nemanja Pantelić, Danijel Memedovski, Dušan Radović i Miloš Janković, a za Makedoniju Jovana Arsova i Hadis Ramadani.Izvorni link

Slični artikli

Odgovori

Top