Stranica
Home > Srbija > Ružić o uspehu Jagodine u poslednjih 13 godina | Srbija

Ružić o uspehu Jagodine u poslednjih 13 godina | Srbija


Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić razgovarao je danas sa gradonačelnikom Jagodine Ratkom Stevanovićem o razvoju te lokalne samouprave u poslednjih 13 godina.


“Grad Jagodina je, zahvaljujući sadašnjem predsedniku Skupštine grada Draganu Markoviću Palmi, jedan od najlepših gradova u Srbiji i mesto u kome ima najraznovrsnijih turističkih i kulturnih manifestacija i to je pozitivan primer po kojem i druge opštine i gradovi treba da idu”, rekao je ministar Ružić u razgovoru sa gradonačelnikom.

Ružić je podvukao da je Vlada Srbije stvarala ambijent za privlačenje investitora, a da je Marković iskoristio potencijal i pretvorio ga u grad u čijoj industrijskoj zoni danas posluje osam investitora koji zapošljavaju blizu 3.000 ljudi, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Gradonačelnik je istakao da će ove godine Jagodina premašiti i broj od 500.000 turista koji će posetiti taj grad i dodao da Jagodina danas nudi turistima Akva park, Muzej voštanih figura, Zoološki vrt i Izletište Potok sa letnjom scenom i jedinstvenim vodopadom i fontanom, u koje su uložena velika sredstva i složena oprema.Izvorni link

Slični artikli

Top