Stranica
Home > Srbija > Sivačka kompanija vodi računa o zdravlju zaposlenih | Srbija

Sivačka kompanija vodi računa o zdravlju zaposlenih | Srbija


Z. RAJIĆ |

25. decembar 2017. 11:39 |

Komentara: 0

Arapsko-srpska kompanija “Al Ravafed” u Sivcu obezbedila je kartice za dobrovoljno zdravstveno osiguranje svih 133 zaposlenih

ARAPSKO-srpska kompanija “Al Ravafed” u Sivcu obezbedila je kartice za dobrovoljno zdravstveno osiguranje svih 133 zaposlenih. Ugovor sa osiguravajućom kućom zaključen je na godinu dana, sa pokrićem od 2.000 evra. Kompanija će do tog iznosa podmirivati troškove medicinskih pregleda i vanbolničkog lečenja.

– Prosek starosti radnika je 47 godina. Bez kartica oni bi se teško odlučili na preventivne preglede i lečenje, posebno kod privatnih lekara, gde su usluge skuplje – kaže Miodrag Bošković, predsednik Sindikata u poslovnoj jedinici “Al Ravafed Srbije” u Sivcu.

Osiguravajuća kuća je radnicima izdala nove “pametne” kartice koje štite podatke o ličnosti, uz napomenu da su sve klinike dobile elektronske čitače i instrukcije o prelasku na nov način rada.

SISTEMATSKI PREGLEDI

PREDUZEĆE “Al Ravafed Srbija” od pre tri godine obrađuje 4.500 hektara oranica u Sivcu, koje je preuzela od kombinata “Bačka”. Bošković naglašava da kompanija svake godine organizuje i besplatne sistematske preglede radnika u DZ “Veljko Vlahović” u Vrbasu.Izvorni link

Slični artikli

Top