Stranica
Home > Srbija > Skuplja samo karta u busu | Srbija

Skuplja samo karta u busu | Srbija

NOVOSAĐANI i svi oni koji koriste vozila gradskog prevoza, kako je “Novostima” potvrđeno u JGSP “Novi Sad”, kartu na gradskim linijama u zoni Novog Sada plaćaće 10 dinara više. Tako će karta, kupljena kod vozača, ubuduće koštati 65 dinara.

Ova, ali i još neke izmene predviđene su novim zonsko-tarifnim sistemom, kojim se smanjuju koeficijenti za izračunavanje cene karte ka prigradskim naseljima. Njega su nedavno usvojili gradski odbornici, a kako je naglasio gradonačelnik Miloš Vučević, tim povećanjem cene usluge prevoza u gradskoj zoni, JGSP “Novi Sad” će obezbediti dodatne prihode.

Sigurno je da se neće menjati, kako je Vučević poručio odbornicima i građanima, cene đačkih pokaznih karata, karata ostalih povlašćenih kategorija, kao i prigradskog prevoza.

– Ovom izmenom, cenu ćemo minimalno nivelisati i približiti je ekonomskoj – pojasnio je gradonačelnik. – To treba da stvori uslove da JGSP više ulaže i obnavlja vozni park.

Da bi zaživeo novi tarifni sistem, neophodno je da odluka bude objavljena u “Službenom glasniku Novog Sada”. Potom, Gradsko veće treba da uradi svoj deo posla, a zatim da je stručnjaci JGSP sprovedu u praksi.

Dosada je za svu tu proceduru bilo potrebno više od mesec dana.

Pročitajte još: Niče prvi japanski park

Pročitajte još: Pet kompanija merka “Apoteku Novi Sad”

Pročitajte još: Novi Sad: Obnova Kineske četvrtiIzvorni link

Slični artikli

Odgovori

Top