Stranica
Home > Turizam > Sva grčka ostrva su prelepa, ali za jedno kažu da je magično

Sva grčka ostrva su prelepa, ali za jedno kažu da je magično


Čak iako nemate punih deset dana za odmor, Serifos je u svakom slučaju idealna destinacija.

Kao i na ostalim grčkim ostrvima, neprestani spoj belo-plavog sa Egejom stvara osećaj da se svako ko poseti ovaj raj u potpunosti prilagodi opuštajućoj atmosferi.

U pravom smislu te reči, plaže su magične!

Najpoznatija od svih je Agios Sostis, dobila je ime po istoimenoj kapeli. Osim u kristalnozelenoj vodi i zlatnom pesku, uživaćete i u neverovatnom pogledu na ostrvo Vu.

Na istočnoj strani ostrva nalazi se plaža Psili Amos, koja je 2003. godine osvojila titulu za najlepšu u Evropi. Do nje je potrebna mala šetnja, ali čim stignete do vode, divlja lepota će vas odmah navesti da počnete da istražujete svaki njen deo.

Na kraju tu je i Sikamja, koja se nalazi na severozapadnoj strani Serifosa i poznata je po intenzivno zelenom pejzažu.

Cena? Prava kikladska

foto: thinkstock

Što se smeštaja tiče ne možemo a da ne pomenemo vile Coco-Mat Eco. Nekadašnji rezidencijalni kompleks lokalnih rudara sagrađen je 1910. godine, a pre nekoliko godina je potpuno obnovljen uspevši da zadrži tradicionalnu arhitekturu i dašak industrijske estetike, tako se savršeno uklapajući u prirodnu sredinu. Boravak početkom avgusta u ovom kompleksu košta 72.233 dinara, a podrazumeva noćenje u stanu od 90 kvadratnih metara sa doručkom.

Ne može se zaobići ni Vatoudi Residence. Radi se o jednoj kamenoj zgradi koja se, bez preterivanja, nalazi na samo 10 metara od mora i pruža neverovatan pogled na Egejsko more. Raspolaže sa četiri smeštajne jedinice, a mnogi koji žele ovde da odsednu iznajmljuju celokupnu kuću koja je idealna za velika društva i porodice. Cena? 5.000 evra po danu za 8 do 10 osoba.

Hrana?

foto: thinkstock

foto: thinkstock

Što se hrane tiče nikako nemojte zaobići bar-restoran Kuko u gornjem gradu Serifosa koji je zapravo poznat po italijanskoj kuhinji, bogatom meniju, lokalnim proizvodima i predivnoj bašti.

Ali, ako želite grčku hranu, pravac u tavernu Aloni, gde možete da uživate u svim đakonijama grčke tradicionalne kuhinje.

Evo šta još treba da znate o Serifosu:

  • Tokom godine organizuje se preko 30 festivala koji, osim muzike, slave tradiciju, hranu, ali i lokalno vino. Pravi ste srećnici ako se u vreme nekog od tih festivala nađete na ostrvu.
  • Na vrhu grada nalazi se zamak sa pogledom koji oduzima dah, a najviša tačka na ostrvu je mesto na kom se nalazi Crkva Svetog Konstantina.
  • Kako se veče približava, tako raste i uzbuđenje zbog svega što noć na Serifosu donosi. To je fenomenalan provod u gornjoj Pjaci, samo pokušajte da dođete barem do 10 kako biste zauzeli sto.Izvorni link

Slični artikli

Top