Stranica
Home > Vesti > Bivši ruski ambasador u SAD o razgovorima sa Flinom

Bivši ruski ambasador u SAD o razgovorima sa Flinom


"Razgovarali smo samo o najjednostavnijim stvarima ali je komunikacija bila potpuno korektna, mirna, apsolutno transparentna. U svakom slučaju, nije bilo nikakvih tajni sa naše strane", rekao je Kisljak tokom panel-diskusije na ruskoj televiziji, prenosi Rojters.

Kisljak je istakao da postoje mnoga pitanja koja su važna za saradnju između Rusije i SAD – pre svega terorizam, dodavši da je to bila jedna od tema njegovih tadašnjih razgovora s Flinom.

Kisljaku je mandat u Vašingtonu istekao u julu, ali je on ostao ključna ličnost u tekućim istragama SAD o navodnom mešanju Moskve u američke predsedničke izbore 2016, navodi britanska agencija.

Flin je u februaru bio primoran da podnese ostavku nakon što su objavljeni navodi da on nije objavio sadržinu svojh razgovora sa Kisljakom i da je potpredsednika SAD Majka Pensa prevario u vezi sa njihovim sastancima.

U međuvremenu, Njujork tajms preneo je da su istražitelji iz tima američkog specijalnog savetnika Roberta Milera, koji vodi istragu o navodnom dosluhu predizbornog tima predsednika SAD Donalda Trampa sa Rusijom, zatražili od Bele kuće dokumenta vezana za Flina.Izvorni link

Slični artikli

Top