Stranica
Home > Vesti > Brnabićeva i Skot o ekonomskim dostignućima Srbije u 2017.

Brnabićeva i Skot o ekonomskim dostignućima Srbije u 2017.


Brnabićeva i Skot su se saglasili da su uspešno sprovedene ekonomske reforme i smanjenje javnog duga privukli pažnju međunarodne javnosti i naglasili značaj nastavka ekonomskih reformi u 2018. godini za razvoj srpske privrede i otvaranje novih radnih mesta.

Ambasador Skot istakao je važnu ulogu koju američki programi pomoći i Američka privredna komora pružaju Srbiji, naročito u oblastima unapređenja poslovne i regulatorne klime.

Naglasio je da dosadašnje investicije SAD iznose oko četiri milijarde dolara, kao i da u Srbiji posluje oko 100 američkih kompanija koje zapošljavaju više od 17.000 radnika.

Sagovornici su se saglasili da bi 2018. godina mogla da bude ključna za napredak Srbije ka EU i unapređenju međunarodnih i regionalnih trgovinskih odnosa.

Govoreći o odnosima u regionu, premijerka i ambasador su naglasili važnost unapređenja regionalne saradnje i očuvanja mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Predsednica Vlade zahvalila je ambasadoru na kontinuiranoj podršci SAD u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji i izrazila nadu da će se dobri bilateralni odnosi i dalje razvijati, ističe se u saopštenju.

Kako je saopštila Vladina Kancelarija za saradnju sa medijima, ambasador Skot je premijerki Brnabić preneo lične čestitke predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa povodom novogodišnjih i božićnih praznika.Izvorni link

Slični artikli

Odgovori

Top