Stranica
Home > Vesti > Dveri protiv sporazuma o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa

Dveri protiv sporazuma o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa


Dveri su saopštile da je Predsedništvo pokreta potvrdilo stavove iz Rezolucije o AP KiM koju su poslanici predložili u Narodnoj skupštini Srbije, od kojih su, kako navode, najvažniji da je KiM sastavni i neotuđivi deo Srbije, koji se trenutno nalazi pod okupacijom o čemu bez odlaganja treba obavestiti međunarodnu javnost.

Kao drugo, oni navode da nijedan građanin Srbije koji se nalazi na javnoj funkciji nema pravo da potpiše obavezujući dokument kojim će pravno otuđiti AP Kosovo i Metohiju kao deo teritorije Srbije.

Takođe, Dveri se zalažu za poništavanje briselskih sporazuma i da se tema KiM vrati u SB UN, gde imamo saveznike u Rusiji i Kini.

Smatraju i da bi Vlada Srbije trebalo da preduzme sve radnje u cilju fizičkog povratka i boravka srpskog civilnog i vojnog osoblja na teritoriji AP Kosovo i Metohija, saglasno sadržini Rezolucije 1244 SB UN.

Dveri se zalažu i za obnavljanje rada Ministarstva za KiM u Vladi Srbije koje će obavljati sve poslove državne uprave koji se odnose na funkcionisanje državnih organa i institucija Srbije na teritoriji AP Kosovo i Metohija, pomoć srpskom narodu na KiM, kao i povratak raseljenih, navodi se u saopštenju.Izvorni link

Slični artikli

Top