Stranica
Home > Vesti > Haos u Bukureštu: Krenuli na kordon, 200 povređenih FOTO

Haos u Bukureštu: Krenuli na kordon, 200 povređenih FOTO


Bukurešt — Više od 200 ljudi je povređeno nakon što su izbili sukobi demonstranata i policije tokom protesta hiljada Rumuna koji žive u inostranstvu.


Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug/AP

Demonstranti su nezadovoljni radom levičarske vlade.

Do sukoba je došlo kada su neki od učesnika protesta pokušali da probiju policijski kordon oko vladinih objekata, prenosi AP.

Više osoba je privedeno a policija je tokom večeri u nekoliko navrata koristila i vodeni top.

Kako je saopštila hitna pomoć u Bukureštu, među povređenima ima i demonstranata i policajaca, od kojih su neki zadobili povrede glave dok su se drugi nagutali suzavca.

Rumunski predsednik Klaus Joanis, kritičar vlade, saopštio je da “oštro osuđuje brutalnu intervenciju policije za razbijanje nereda”, koju je nazvao neproporcijalnim odgovorm na mahom mirne proteste.

Rumuni koji žive u inostranstvu počeli su u petak protest protiv levičarske vlade u Bukureštu zahtevajući njenu ostavku i zalažući se za prevremene izbore.

Pripadnici rumunske dijaspore koji su došli u Bukurešt iz evropskih država da bi prisustvovali demonstracijama ljuti su na način na koji se upravlja Rumunijom.

Oko tri miliona Rumuna živi u inostranstvu i kažu da su je napustili zbog korupcije, malih plata i nedostatka mogućnosti, preneo je AP.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/APIzvorni link

Slični artikli

Top