Stranica
Home > Vesti > “Hrvati će imati podršku EHF kao organizatori”

“Hrvati će imati podršku EHF kao organizatori”


Selektor Srbije Jovica Cvetković izjavio je da će na startu šampionata Evrope Hrvatska imati pritisak domaćeg terena


Izvor: B92, zvanični sajt Srbija

Cvetković je dodao da posebno opterećenje ima i njegov tim zbog “nategnutih odnosa dve zemlje”.

Golmani: Vladimir Cupara, Tibor Ivanišević
Leva krila: Dobrivoje Marković, Nemanja Ilić
Desna krila: Darko Đukić, Bogdan Radivojević
Levi bekovi: Petar Đorđić, Milan Jovanović, Nemanja Obradović
Srednji bekovi: Žarko Šešum, Petar Nenadić, Stefan Vujić
Desni bekovi: Nemanja Zelenović, Marko Vujin
Pivotmeni: Mijajlo Marsenić, Bojan Beljanski

“Poznajemo se dobro, imaće pritisak domaćeg terena, ali i podršku Evropske federacije kao organizatori. Toga moramo biti svesni. Moramo da budemo svesni koliko bolji moramo biti da bi slavili. Utakmicu ne smemo da gledamo kao jednu, već u sklopu sve tri koje nas čekaju. Pobeda nad Hrvatskom ne donosi neku naročitu prednost, naprotiv, u ovoj situaciji gde su oni domaćini, može vam se desiti da pobedite, a onda izgubite preostale dve i ispadnete. Moramo dobro da rasporedimo snage, da odigramo pametno i negde poentiramo”, rekao je Cvetković za sajt RSS.

Prema njegovim rečima atmosfera koja prati meč izmedju Hrvatske i Srbije posledica je “nategnutioh odnosa dve zemlje”.

“To je stvar politike. Stalno se priča o pritisku koji imaju Hrvati. Imamo ga i mi. Interesantno je, igramo protiv Hrvatske u Splitu, mediji sa obe strane nešto “čačkaju”, svi bi da nešto izbace interesantno i posebno. Oprezni smo u izjavama, nije problem šta mi mislimo. To se zna. Izmedju naših reprezentacija nema ništa loše. Momci se druže medjusobno, igraju zajedno u klubovima. To je sportski svet, ali znamo kako je u politici. Ne traži se ništa ovde pozitivno, traži se nešto loše da se izbaci u etar. Voleo bih da nemamo kontakte ni sa kim i očistimo glave, ali dobro. Kako nama, tako je i njima”, dodao je selektor Srbije.

Cvetković je prokomentaisao i činjenicu da će Srbija u Hrvatskoj nastupiti sa šestoricom debitanata.

12. januar:
18:15 Švedska – Island
20:30 Hrvatska – Srbija

14. janurar:
18:15 Srbija – Švedska
20:30 Island – Hrvatska

16. januar:
18:15 Srbija – Island
20:30 Hrvatska – Švedska

“Dužan sam da razmišljam i o sadašnjosti i o budućnosti. Tako gledam na ovaj posao. Pokušali smo da napravimo jedan dobar sklop, ovo je najbolje što imamo. Stojim iza njih i svega što se bude dešavalo. Na kraju, šta god da bude, taj sam koji kreira igru, odnose i sve što se negativno desi, slobodno neka mi se stavi na dušu. Namere su mi dobre, ali džabe – ova moja funkcija podrazumeva da moram da prihvatim odgovornost za sve i vrlo rado ću je prihvatiti”, kaže Cvetković.

Nekada jedan od najboljih rukometaša na svetu istakao je da porazi u pripremnim mečevima od Makedonije i Slovenije nisu promenili ambicije i dodao da Rasto Stojković, uprkos velikoj želji, ipak nije spreman za EP.

“On je bio mesec dana van trenažnog procesa. Nespreman je i ne želim da rizikujem njegovu budućnost. Apelujem na njegov klub da mu omogući da se leči, odnosno, ode na operaciju. Što se tiče njegovog reprezentativnog statusa, on je jasan. Dok god bude želeo da igra za reprezentaciju, a ja budem bio tu, on će imati svoje mesto. Njegov kvalitet nije sporan”, zaključio je selektor.

Srbija prvi meč igra u petak od 20:30 sati protiv Hrvatske u Splitu. Šampionat Starog kontinenta u rukometu na programu je od 12. do 28. januara.Izvorni link

Slični artikli

Odgovori

Top